Kaikille avoimet liikunnan ja hyvinvoinnin kurssit edistävät mielen ja kehon hyvinvointia

OSAOn Virpiniemen liikuntaopiston kaikille avoimet ja vapaat liikunnan ja hyvinvoinnin kurssit tarjoavat loistavan mahdollisuuden oppia uutta. Tero Simojoki hankki kahvakuulaohjaajakoulutuksella lisää osaamista CrossFit-ohjaajan työhönsä. Ammattilaisten lisäksi kurssitarjonnasta iloa saa kuka tahansa liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostunut.

OSAO tarjoaa tutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi myös laajan valikoiman kaikille ihmisille avoimia liikunnan ja hyvinvoinnin kursseja Virpiniemen liikuntaopistossa. Vapaan sivistystyön käsite ei välttämättä ole ihmisille se kaikista tutuin, mutta OSAOn Virpiniemen liikuntaopiston kouluttaja Sirpa Pehkosen mukaan sen määritelmä on kuitenkin hyvin yksinkertainen.

”Järjestämme koulutusta – aivan kaikille. Opiskelu meillä ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta, mutta kurssista saa aina todistuksen sen suoritettuaan. Kurssitarjonnassamme painottuvat liikunta, terveys sekä kehon ja mielen hyvinvointi”, Pehkonen kertoo.

Virpiniemen liikuntaopiston valikoimassa on eripituisia kursseja. Tarjolla on intensiivisiä päivän kestäviä tehokoulutuksia, mutta myös useamman päivän tai jopa kuukausia kestäviä kursseja.

”Suosituimpia kurssejamme ovat kinesioteippauskoulutus, kahvakuulaohjaajakoulutus sekä kuntonyrkkeilyohjaajakoulutus. Tämän lisäksi senior personal trainer -kurssi ja liikunnanohjauksen peruskurssi kiinnostavat vuodesta toiseen”, Pehkonen sanoo.

Kahvakuulaohjaajakoulutuksesta potkua valmennustyöhön

Haukiputaalainen Tero Simojoki osallistui kahvakuulaohjaajakoulutukseen marraskuussa ja on tyytyväinen koulutuksen antiin. Liikuntaneuvojaksi opiskellut ja Liikuntakeskus Coressa ja CrossFit Roudassa valmentajana ja ohjaajana työskentelevä Simojoki lähti kahvakuulaohjaajakoulutukseen hakemaan lisätietoa lajin tekniikoista ja harjoitteista.

”Päätin opiskella kahvakuulaohjaajan koulutuksen liikuntaneuvojan koulutuksen lisäksi, koska halusin lisätietoa lajista. Liikunta-alalla lisätiedon hankkiminen kouluttautumisella on tärkeää, sillä se syventää omaa tietämystä ja taitoa ”, Simojoki kertoo.

Simojoki oli opiskellut aiemmin kahvakuulatekniikoita itsenäisesti. Kahvakuulaohjaajakurssilla hän halusi selvittää, onko hänellä kaikki tarvittava tieto lajista hallussa. Kurssilla Simojoki pääsi tutustumaan yleisellä tasolla kahvakuulan lajihistoriaan ja tekniikkaan sekä suunnittelemaan itse lyhyitä ohjelmia. Hän on koulutuksen sisältöön tyytyväinen.

”Suosittelen koulutusta lämpimästi kaikille kahvakuulasta kiinnostuneille. Kurssin oppeja voivat hyödyntää sekä lajista kiinnostuneet harrastajat että liikunta-alan ammattilaiset”, Simojoki sanoo.

Opiskelusta iloa omaan arkeen

Koska liikunnan ja hyvinvoinnin kurssit on suunnattu aivan kaikille, niille voi tulla opiskelemaan pelkästään omaksi ilokseen ja uutta oppiakseen. Vaikka liikunnan ja hyvinvoinnin kursseille tulevilla ihmisillä on erilaisia motiiveja opiskella, kaikkia yhdistää kuitenkin kiinnostus uuteen tietoon.

”Kursseille tulee paljon omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneita, tavallisia ihmisiä. Osallistujissa on paljon jo liikunta-alalla työskenteleviä henkilöitä, jotka tulevat hakemaan lisäpotkua omaan osaamiseensa. Silti mukana on aina myös opiskelijoita, jotka opiskelevat ilman sen suurempaa tavoitetta ihan harrastusmielessä. Opiskelijoiden kirjo on todella monipuolinen”, Sirpa Pehkonen kertoo.

Padel, polkujuoksu ja paritanssi kiinnostavat

Sirpa Pehkonen raottaa jo hieman ensi vuoden kurssitarjontaa Virpiniemessä. Luvassa on ainakin uutuutena Tanssii tähtien tapaan -kurssi, jolla sukelletaan paritanssin saloihin tanssinopettaja Sini Karttusen johdolla. Myöhemmin keväällä lumen sulettua opiskellaan myös suositun polkujuoksun tekniikoita. Suomen vallannut hittilaji padel näkyy myös ensi vuoden kurssitarjonnassa.

”Liikunta-opiston pihalle on rakennettu tänä vuonna upouusi padelkenttä. Myös muut mailapelit kiinnostavat ihmisiä, joten tarjonnassa on myös sulkapallo- ja tenniskursseja,” Pehkonen kertoo.

Sirpa Pehkonen ja Tero Simojoki kannustavat kaikkia tutustumaan rohkeasti vapaan sivistystyön koulutustarjontaan.

”Hyvinvoinnin ja liikunnan opiskelu kannattaa –ihan jo vain oman mielen virkistämisen vuoksi”.

Seuraa OSAOn Virpiniemen liikuntaopiston menoa Instagramissa

Tutustu OSAOn kaikille avoimeen liikunnan ja hyvinvoinnin kurssitarjontaan