Keväällä valmistui 1815 opiskelijaa

OSAOn yksiköissä vietetään lukuvuoden päättäjäisiä 29.5.2019.

OSAOn yksiköissä vietetään lukuvuoden päättäjäisiä 29.5.2019.

OSAOsta on valmistunut kevään 2019 aikana 1815 opiskelijaa.

Valmistuneet ovat suorittaneet ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Tänä keväänä valmistuneista 80 on suorittanut myös ylioppilastutkinnon ammatillisen perustutkinnon rinnalla. Lukuvuoden päättäjäisiä vietetään OSAOn yksiköissä 29.5.2019.

Ammatillisen koulutuksen yksi tärkeimmistä tavoitteista on luoda osaamista, jolla henkilö työllistyy. Tällä hetkellä työllisyystilanne on hyvä ja moni saa työpaikan nopeasti valmistumisensa jälkeen.

Vastavalmistuneiden mietteitä

Toukokuussa valmistunut Mia Myllymäki vaihtoi kätilön työnsä puutarha-alaan ja tekee nyt täysipäiväisesti luovaa työtä. Mian oma yritys, Kukkastudio UnelMia, pyörii jo täysillä.

Myllymäki kiittää OSAOta yrittäjyyteen kannustamisesta: ”Kyllä puutarha-alaa opiskellessa on suotavaa olla pieni siemen yrittäjyydestä. Jos yhtään kiinnostaa, niin kannattaa rohkeasti kokeilla. En koe, että olisin ollut erityisen rohkea tai ottanut suuria riskejä, vaikka olen irtisanoutunut vakinaisesta työstä ja siirtynyt päätoimiseksi yrittäjäksi”, Myllymäki kannustaa.

Miia Asikainen on valmistunut OSAOsta perustason ensihoitajaksi. Erinomaisesti opinnoistaan suoriutuneen nuoren tulevaisuuteen kuuluu ensin työ Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella ja myöhemmin jatko-opiskelu.

Asikainen tietää, ettei oppiminen lopu siihen, kun tutkintotodistuksen saa käteensä. Ensihoito kehittyy hänen mukaansa koko ajan, kun uudet laitteet ja menetelmät parantavat hoidon tasoa. ”Minusta tuntuu, että tällä alalla oppii muutenkin joka päivä uutta. Ensihoidossa jokainen tilanne opettaa jotakin uutta. Ei voi koskaan tietää, mitä keikalla tulee vastaan”, Asikainen summaa.

Lämpimät onnittelut valmistuneille!

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, p. 050 538 3929