Kiifys Oy panostaa osaamisen kehittämiseen

Osaamistarvekartoitus selventää yrityksen vahvuuksia ja mahdollisuuksia sekä tukee osaamisen johtamista. OSAO tarjoaa yrityksille osaamistarvekartoitusta.

Toimintamallin tarkoituksena on palvella työnantajia osaamisen kehittämisen kysymyksissä sekä tukea kokonaisvaltaisesti osaamisen johtamista. Kartoitus on rakennettu kevyeksi, jotta kynnys osallistumiseen olisi matala.

Yksi OSAOn kanssa jo vuosia yhteistyötä tehnyt yritys on kiiminkiläinen fysioterapiapalveluita tarjoava Kiifys Oy. Vuonna 1990 perustettu yritys haluaa panostaa henkilöstönsä erikoisosaamisen ja kouluttautumiseen.

– Osaamistarvekartoitus auttaa arvioimaan omaa osaamistaan. On hyvä, että arviointia tulee ulkopuolelta, sillä emme ole koskaan valmiita. On myös tärkeää, että saamme nuoren väen innostumaan itsensä kehittämisestä ja pysymään omassa ammatissaan, yrityksen toimitusjohtaja Mari Halkola kertoo.

Ulkopuolinen tarkastelu tekee hyvää

Kiifys panostaa henkilökuntansa kouluttautumiseen ja osaamisensa sertifiointiin. Yrityksessä panostetaan myös avoimuuden kulttuuriin, jossa tietoa jaetaan toisille ja vastaantulevista uusista asioista saa aina kysyä. Halkola painottaa miten juuri valmistunut fysioterapeutti on kuin aapisen ensilehdellä, jolle on hyvä alkaa rakentaa omaa osaamistaan ja kokemustaan.

– Työelämässä huomataan, ettei asiakkaalla olekaan vain sitä yhtä oppikirjamaista diagnoosia vaan useita erilaisia. Silloin me menemme asiakkaan arkeen ja autamme häntä pärjäämään siellä.

Halkola uskoo, että yritykselle tekee hyvää tulla tarkastelluksi ulkopuolelta ja se auttaa yritystä näkemään omat vahvuutensa.

– Arvostan sitä, että kanssakäymisemme OSAOn kanssa alkoi kasvokkain tapaamisella. Olemme luoneet vahvan yhteistyön, jossa on helppo keskustella osaamisen kehittämisen kysymyksistä. Opiskeluintomme on valtava, Halkola kertoo.

Ei esteitä työssäoppimiseen

Halkola on toiminut myös Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien hallituksessa ja hän on käynyt muun muassa TE-keskuksen kanssa yhteistyössä kertomassa, miten tärkeää on, että uskalletaan ottaa mukaan myös he, joilla on fyysisiä tai henkisiä rajoitteita.

– Me lähdemme siitä, että toimimme asiakkaan omassa elinympäristössä ja kartoitamme mitä siellä on mahdollista tehdä, jotta arki sujuu. Työssäoppiminenkin on mahdollista, kunhan kartoitetaan siihen sopivat toimintatavat tai apuvälineet, Halkola summaa.