Lapsi mukaan töihin -päivä 22.11.

Oulun seudun suurimpiin työnantajiin kuuluva OSAO osallistuu valtakunnalliseen Lapsi mukaan töihin –päivään pe 22.11.2019. Mukaan on ilmoittautunut 113 työntekijän lasta. Tapahtuma on osa lasten oikeuksien teemaviikkoa, ja siihen osallistuu yli 800 työpaikkaa Suomessa.

Moni lapsi ei välttämättä tiedä, saati osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on kuitenkin tärkeää päästä näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työn teko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöiden lapsia. Päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja osallisuutta sekä saada hyödynnettyä lasten ja nuorten raikkaita ajatuksia.

OSAOn koulutusyksiköissä päivää vietetään eri tavoin. Vanhemman työhön tutustumisen lisäksi olemme järjestäneet mukavaa oheisohjelmaa lapsille, ja OSAOn opiskelijat on otettu vahvasti mukaan tapahtuman järjestämiseen. Ohjelmaa on rakennettu yksikössä opetettavien osaamisalojen lähtökohdista. Ohjelmassa on mm. esittelykierroksia, askartelua, lauta- ja tietokonepelejä, eläimiin tutustumista, liikunta- ja leikkituokioita sekä satuhetkiä.

Päivään voi osallistua työn puitteissa itselle ja lapselle parhaiten sopivana aikana. Vierailun ei tarvitse kestää koko päivää, vaan se voi olla esimerkiksi parin tunnin tutustumiskäynti.

Lue lisää kampanjasta

Lisätietoja Marsa Jurvakainen, 050 3366 704