Lehmät laitumelle ja kevätpäivät Muhoksella

Koululaisten kevätpäivillä voi muun muassa bongata lintuja.

Koululaisten kevätpäivillä voi muun muassa bongata lintuja.

Oulun seudun ammattiopisto OSAOn lehmät lasketaan kesälaitumelle to 23.5. klo 11.00 Muhoksen matokorvessa (Matokorventie 175). OSAOn Muhoksen yksikössä pidetään 8. luokkalaisten kevätpäivät keskiviikkona ja torstaina 22. – 23.5.2019 osoitteessa Kirkkotie 1, 91500 Muhos.

Matokorvessa voi käydä tutustumassa nykyaikaiseen robottinavettaan. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Valion kanssa. Yleisö pääsee tekemään ympäristötaidetta maalaamalla pyöröpaaleja. Ohjelmassa myös nännikumin heittoa, lypsyharjoittelua keinoutareilla sekä polkutraktorirata perheen pienimmille. Tarjolla kahvia, mehua ja maistiaisia Valiolta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kevätpäiville on ilmoittautunut noin 1 300 koululaista Oulun seudun kouluista. Kevätpäivät ovat mainio tapa viettää lukuvuoden viimeisiä koulupäiviä. Tapahtumassa koululaiset pääsevät tutustumaan pieneläimiin, kokeilemaan auto- ja metsäkonesimulaattoreita ja ajamaan oikealle metsätraktorilla. Ohjelmassa myös karaoke, lintujen bongausta, pihapelejä, tietokilpailu ja maastopyörärata. Joen varressa on kotaravintola, jossa voi paistaa makkaraa. Kahvitarjoilu.

Oulun seudun ammattiopiston Muhoksen yksikössä voi opiskella autoalan, ravintola- ja catering-alan, maatalousalan ja metsäalan perustutkinnot. Lisäksi yksikkö tarjoaa monipuolista lisä- ja täydennyskoulutusta. Opiskelijoita on noin 300 ja henkilökuntaa 50.

Lisätietoja yksikönjohtaja Kirsti Joki-Tokola, p. 040 6483 861

Kuva: Jouni Ylisuutari