Liikuttava virkistyspäivä toi Oulun kaupungin nuorisopalvelut Virpiniemeen

OSAOn Virpiniemen liikuntaopisto tarjoaa loistavat puitteet ja palvelut onnistuneen työhyvinvointipäivän järjestämiseen. Oulun kaupungin Byströmin Ohjaamon ja nuorten työpajojen työntekijät pääsivät seikkailemaan virkistyspäivässään erärasteilla ja rentoutumaan kehonhuollon tunnilla. 

OSAOn Virpiniemen liikuntaopistossa Oulun kupeessa käy kuhina aurinkoisena tiistaiaamuna. Oulun kaupungin Byströmin Ohjaamon ja nuorten työpajojen työntekijät ovat saapuneet viettämään työhyvinvointipäivää yhteisten aktiviteettien, ruoan, luonnon ja saunomisen pariin Virpiniemen kauniisiin maisemiin. Yhteiselle aamiaiselle on kokoontunut nelisenkymmentä työntekijää.  

Virkistystiimin jäsen ja etsivä nuorisotyöntekijä Riikka Tuovila sanoo, että päätökseen virkistyspäivän järjestämisestä Virpiniemessä vaikuttivat erityisesti hyvä sijainti ja ulkoilumahdollisuudet. 

“Virpiniemessä on ihana maasto ja mäkiä. Tärkeä tekijä oli myös, että Virpiniemi sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Oulun keskustaa”, Tuovila sanoo. 

Kuvassa neljä Oulun kaupungin nuorisotyöntekijää.
Oulun kaupungin Byströmin Ohjaamon ja nuorten työpajojen työntekijät halusivat virkistyspäiväänsä ulkoilua ja rastityylisiä aktiviteetteja. Kuvassa (vas.) Anu Puhakka, Mira Kiviniemi, Heikki Ojala ja Riikka Tuovila.

Ulkoaktiviteetteja ja yhdessäoloa

Kun virkistyspäivän suunnittelu tuli ajankohtaiseksi, virkistystiimi otti yhteyttä OSAO Virpiniemen liikuntasuunnittelija Tuomas Tarkkiin. Työporukka halusi päivän sisältöön ehdottomasti ulkoilua ja rastityylisiä aktiviteetteja. Niitä onkin luvassa: Aamupäivän ohjelmaan kuuluu muun muassa erärata, mäenlaskua, lumikenkäilyä ja hiihtoa. Iltapäivällä luvassa on kehonhuoltoa ja saunomista.  

“Emme halunneet kilpailua tai suorittamista, vaan rentoa yhdessäoloa ja tekemistä. Tavoitteena on tulla tutuiksi toistemme kanssa ja viettää aikaa yhdessä “, Tuovila sanoo. 

Ajatuksena oli, että kaikki työntekijät pääsevät osallistumaan päivään ilman stressiä järjestelyistä.  

“Meille oli tärkeää, että saimme ostettua ohjelmapalvelua. Monesti teemme ja järjestämme kaiken itse, mutta silloin koko työyhteisö ei pääse samalla tavalla nauttimaan päivästä. Varsinkin koronan jälkeen koimme tärkeäksi sen, että pääsemme kaikki yhdessä osallistumaan päivään.” 

Kuvassa ihmisen kädet, jotka pitelevät karttaa ja kompassia.
Virpiniemen maasto tarjoaa loistavat mahdollosuudet erilaisten ulkoaktiviteettien järjestämiseen. Erärasti-aktiviteetissa osallistujat pääsivät tutustumaan muun muassa kompassin käyttöön.

Monien mahdollisuuksien Virpiniemi

OSAOn Virpiniemen liikuntaopisto on monipuolinen koulutus- ja virkistysympäristö kahdenkymmenen minuutin ajomatkan päässä Oulun keskustasta. Liikuntaopisto tarjoaa työpaikoille ja työporukoille erilaisia mahdollisuuksia aktiivisten kokousten, hyvinvointipäivien ja virkistyspäivien järjestämiseen. 

“Meille tullaan virkistäytymään, liikkumaan ja rentoutumaan työporukalla. Virpiniemessä erityisesti hienot maastot tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien räätälöimiseen. Meillä jokainen löytää varmasti itselleen mieluisaa tekemistä”, liikuntasuunnittelija Tuomas Tarkki kertoo.  

Virpiniemen liikuntaopisto on saanut asiakkailta loistavaa palautetta erityisesti innostavista ja ammattitaitoisista ohjaajista. Myös erilaiset luontoelämykset ovat keränneet kiitosta asiakkailta. Vaellus Runtelinharjulle ja nokipannukahvien keittäminen laavulla on monelle virkistäytymään tulevalle uusi kokemus.  

Kuvassa OSAOn liikuntasuunnittelija Tuomas Tarkki.
“Kun päästään irti normaalista arkiympäristöstä, yhdessä liikkumisella ja tekemisellä on valtavasti positiivisia vaikutuksia”, OSAOn liikuntasuunnittelija Tuomas Tarkki sanoo.

Valmiiksi räätälöityjä aktiviteetteja

Virkistyspäivän suunnittelu Virpiniemen liikuntaopiston kanssa on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi.  

“Kartoitan asiakkaan kanssa heidän toiveitaan ja tarpeitaan päivän suhteen, ja teen sen pohjalta ehdotuksen ohjelmasta. Prosessi on asiakkaan näkökulmasta hyvin kevyt ja helppo”, Tarkki sanoo.  

Työyhteisön hyvinvoinnin kannalta virkistäytymis- ja liikuntapäivä on loistava mahdollisuus ryhmäyttää henkilökuntaa ja parantaa työssä jaksamista, Tarkki sanoo. 

“Yhdessä tekeminen liikunnan ja ulkoilun parissa on työyhteisön hengen nostatukseen loistava keino. Kun päästään irti normaalista arkiympäristöstä, yhdessä liikkumisella ja tekemisellä on valtavasti positiivisia vaikutuksia”, Tarkki sanoo. 

Lue lisää OSAOn hyvinvointipalveluista työyhteisöille