Ministeri palkitsi OSAOn opinto-ohjaajan

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikön kone- ja tuotantotekniikan opinto-ohjaajan, KM Maria Andersenin #Uusiamis-palkinnolla. Andersen vastaanotti palkintonsa opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta Educa-messuilla Helsingissä 25.1.2019.

– Aivan mielettömän mahtava fiilis. Olen todella otettu, kuvailee Andersen tunnelmiaan palkinnostaan.

#Uusiamis-palkinto palkitsee uudistamisesta

Ammatillisen koulutuksen uudistuessa opetus- ja kulttuuriministeriö halusi nostaa esiin opetus- ja opinto-ohjaushenkilöstöä, jotka ovat omalla työllään edistäneet uudistuksen toteutusta.

Palkitsemisen kriteereinä oli muun muassa aktiivinen yhteistyö työelämän kanssa ja uudenlaiset työtavat opiskelijoiden yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti. Andersenin työssä näkyy kumpikin. – Olen lisännyt yritysyhteistyötä kovasti muun muassa yrityspolkumallien kehittämisen parissa. Opiskelijoiden kanssa työskennellessäni kiinnitän huomiota siihen, että olen yhä aktiivisemmin mukana myös niiden opiskelijoiden arjessa, joilla kaikki rullaa hyvin.

Määräaikaan mennessä saatiin 40 hyvää ehdotusta palkittavista eri puolelta Suomea. Palkinnon saajat valitsi raati, joka koostui opiskelijoiden, työelämän ja opetusalan edustajista.

Ministeriön tiedote

kuva Jouni Ylisuutari