OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Blogi

Joulupukkikin käyttää tablettia, miksen minäkin!

OSAO Top kumppani, Oulun TOPPI ja Oppia niinku töissä -hankkeissa on lähinnä ryhmänohjaajien ja työssäoppimista ohjaavien ja työelämäyhteistyötä koordinoivien opettajien käyttöön hankittu taulutietokoneita helpottamaan töiden tekemistä kentällä ja mahdollistamaan uusia työskentelytapoja. Käyttäjäkokemusten myötä toivotamme Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Lue lisää »

Kauppaopetus elää digiajassa

Kaupan myyjä on useilla kuluttajilla vaihtunut oman kotioven edessä ystävällisesti tervehtivään DHLn kuljettajaan. Onko uhkana, että kauppa katoaa kokonaan netin syövereihin? Tarvitaanko enää perinteistä myyjää ja kaupan alan opetusta? Kyllä tarvitaan, mutta koulutuksenkin on siirryttävä entistä monipuolisempiin toteutusmalleihin. Lue lisää »

Mullistuksia maarakennus- ja kaivannaisaloilla

Perinteiset maarakennus- ja kaivannaisalat ovat murroksessa, kun uudet 3D & GPS – koneenohjausjärjestelmät tekevät tuloaan työmaille. Joillekin isoille työmaille ei enää pääse töihin ilman kyseisiä laitteita ja niiden hallintataitoja. Marasimu-projektin asiantuntijaopettajat päättivät ottaa järjestelmät haltuun, joten 3D&GPS – koneenohjausjärjestelmät hankittiin simulaattoreihin ja aitoihin työkoneisiin – ja niitä opeteltiin käyttämään. Lue lisää »

Tehokkuus ja työelämäläheisyys ratkaisevat

Vanhasta on osittain luovuttava ja uudet ajatukset on rohkeasti otettava käyttöön. Henkilöstön uusiutumiskyky ja johtajuuden taso ratkaisevat vielä enemmän kuin käytössä olevat eurot. Seuraavina vuosina työelämäyhteyksien laadun parantaminen on avainasemassa. Lue lisää »

Kisatunnelma lämmittää jo

SAKUstars etenee vääjäämättä kohti ilmoittautumisia ja ennakkosarjojen vastaanottoa, jotka alkavat tammikuun alussa. Talvi ottaa otettaan ilmastosta ja yöpakkaset ovat Oulussa jo yli -10 asteen, mutta kisatunnelmat lämpenevät päivä päivältä. Lue lisää »

#eläyritä

Tämä koulutuspäivämme hashtag ei kuulosta alkuun kovinkaan yrittäjyyttä kannustavalta sanayhdistelmältä, mutta se on todellisuudessa juuri sitä kuopiolais-oululaisittain viännettynä. Sehän tarkoittaa Elä! ja Yritä! Ja kun hankkeemme työntekijöistä on yli puolet savolaisia, se voi tarkoittaa myös oikeastikin että elä yritä! Tai sitten ei. Otappa selevää... Lue lisää »

Kauneuskujaa pitkin yrittäjyyteen -opiskelijablogi

Ensin jännitti tuleeko tarpeeksi asiakkaita vai olisiko kannattanut hakea töitä muualta, mutta loppua kohden enempää asiakkaita ei olisi voinut ottaa. Lue lisää »

Makija matka yrittäjyyteen - opiskelijoiden kokemuksia kesäyrittäjyydestä

Kesällä 2014 perustimme kuuden luokkatoverin kesken kaksi NY-yritystä, tilausleipomo Makijan sekä myymälä-kahavila Makijan OSAO Myllytullin myymälä Oppipuodin tiloihin. Idean tähän itsemme työllistämiseen saimme ryhmänohjaajaltamme talvella 2014. Kun idea NY-yrityksestä oli heitetty ilmoille, osallistuimme NY-toiminnasta kertovaan esittelytilaisuuteen, ja halu kokeilla yrittäjyyttä ja työllistää itsensä kasvoi entisestään. Lue lisää »

Oulun TOPPI – hankkeen suunnittelu- ja työstöpäivä Oulun aikuiskoulutuskeskuksessa 5.6.2014.

Oulun seudun ammatillista koulutusta tarjoavat oppilaitokset laativat yhteistyössä konkreettisen ja toteuttamiskelpoisen työpaikkaohjaajakoulutuksen toteuttamissuunnitelman, jossa huomioidaan alueen koulutuksenjärjestäjien vahvuudet. Yhdessä järjestettävää työpaikkaohjaajakoulutusmallia pilotoidaan syksystä 2014 alkaen. Suunnittelu- ja työstäpäivässä sovittiin alustavasti työpaikkaohjaajakoulutuksen aikataulutuksesta. Lue lisää »

SAKUstars-vuosi 2015 on käynnistynyt

Seuraavat SAKUstars-kulttuurikilpailut pidetään Oulussa huhtikuussa 2015. Järjestelyistä vastaa OSAO. Lue lisää »