OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Hankeblogi / Kouluturvaa 3D:stä

Kouluturvaa 3D:stä

Haukiputaan yksikkö 3D:nä

Haukiputaan yksikkö 3D:nä

Haukiputaan yksikkö 3D:nä on nyt valmis ja turvallisuuskävelyn testaukset ovat käynnissä.

Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion liiketalouden yksikön 2. ja 3. vuoden datanomiopiskelijat mallinsivat hankkeessa Oulun seudun ammattiopiston Haukiputaan yksikön uuden koulurakennuksen yhteistyössä Evocons Oy:n kanssa. Ikaalisten käsi- ja taideteollissuuoppilaitoksen opiskelijat mallinsivat muutamia sisätilojen yksityiskohtia ja liiketalouden yksikön datanomiopiskelijat jatkoivat rakennuksen viimeistelyllä ja sisätilojen kalusteiden mallintamisella työssäoppimisen yhteydessä. Hankkeeseen työssäoppimisen yhteydessä osallistuneilta opiskelijoilta kerättiin palautetta, joka oli seuraavanlaista: 

  • "Mallinnus taitoni kehittyivät mielestäni todella paljon ja opin uusia tapoja mallintaa."
  • "Tällaiset mallinnus projektit ovat mielenkiintoisia ja opettavia. Kaikenkaikkiaan itse olisin halukas osallistumaan samanlaisiin mallinnusprojekteihin, jos ohjaus on samanlaista kuin työssäoppimisen aikana. Työssäoppiminen oli todella mukava ja vaikka joskus olin koululla tekemässä töitä se tuntui kuin olisin ollut työpaikalla töissä."
  • "Yllätyin, että onnistuin niin hyvin. Yrityksen arkeen tutustuminen vei aluksi vähän huomiota mallinnukselta. Sairaan hyvä juttu."

Kun mallinnusvaihe saatiin valmiiksi, toteutti Finpeda Oy turvallisuuskävelyn neljä eri tehtävää koulun sisätiloihin. Toteusvaihe eteni lähes aikataulussa ja Limingan yksikön turvallisuusalan asiantuntijan ja opiskelijoiden osallistuminen turvallisuuskävelyn tehtävien määritykseen ja mm. videoiden toteutukseen oli erittäin tärkeää. Hankkeen kannalta oli myös hienoa, että tekninen kehitys Meshmoonin ympärillä eteni samaan aikaan huimasti, joka mahdollisti turvallisuuskävelyn toteutuksen siten, että Haukiputaan 3D-kouluun pääsee kirjautumaan suoraan Chrome tai Firefox-selaimilla, joko anonyymisti tai tunnistautumalla.  

Heti pääsiäisen jälkeisellä viikolla Luovin ammattiopiston datanomiopiskelijat suorittivat testauksen, jota jatkaa Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston datanomiopiskelijat. Testauksessa kiinnitetään huomiota 3D-ympäristön ja turvallisuuskävelyn tehtävien toiminnallisuuteen. 

Hanke on myös esillä vuoden 2015 ITK-päivien teemaseminaariesityksessä aiheella 3D-teknologiat opetuksessa - mallinna, virtualisoi ja tulosta; jossa lanseerataan turvallisuuskävelyn viimeisin versio. Tässäpä linkki esittelyvideoon.

Turvallisuuskävelyn käyttöönotto Haukiputaan yksikössä siirrettiin syksylle. Käyttöönotto tapahtuu Haukiputaan yksikön opettajien johdolla.

Ympäristöön pääsee kirjautumaan joko Chromella tai Firefoxilla osoitteessa http://rocket.meshmoon.com/

Blogiarkisto