OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Hankeblogi / Hankeblogi

Uutta opiskelijoille: Kaveri kaverille -toiminta käynnistyi

Kuukausien valmistelu on muuttunut todeksi: joukko vapaaehtoisia K2K-kavereita on nyt opiskelijoiden käytettävissä kiireettöminä keskustelukavereina, tsemppaajina esim. kasaantuneiden tehtävien tekemisessä, kannustajina, arkielämän hallinnan ja opiskelutaitojen tukijoina, tai mitä opiskelijat vain kokevat tarvitsevansa. Lue lisää »

VirtuaaliVartissa kurkistetaan ammatilliseen koulutukseen

”Hei, me ollaan livelähetyksessä!” Näin tuumaa Ritaharjun koulun seiskaluokkalainen VirtuaaliVartin alkaessa. Oppilaita innostaa se, että perinteisen videon sijaan opinto-ohjaaja Heikki Piilonen onkin samanaikaisesti etänä läsnä OSAOn Kempeleen yksikössä. Lue lisää »

Autosähköä ja sähköautoja

Uudet teknologiat kehittyvät vauhdilla autoteollisuudessa. Nykypäivän uudet autot ovat monimutkaisia ”tietokoneita”, joissa on monenlaisia ohjelmistoja, sovelluksia ja lisälaitteita. Lisäksi polttomoottorin rinnalla on nyt ja etenkin tulevaisuudessa tarjolla useita eri käyttövoimatekniikoita. Autoalan kehityshaasteisiin varaudutaan OSAOssa kehittämisprojekteilla ja jatkuvalla yhteistyöllä alueen yritysten kanssa. Lue lisää »

...kuin sieniä sateella

Viime kesästä nuorten tietämys itsensä työllistämisestä vähintään kesän ajaksi on lisääntynyt merkittävästi. Edelläkävijöiden esimerkit ovat innostaneet yhä useampia nuoria kokeilemaan miniyrittäjyyttä joko omalla ammattialallaan tai jollain toisella itseä kiinnostavalla toimialalla. Uutisia kekseliäistä ja rohkeista nuorista on voinut lukea niin sosiaalisesta kuin perinteisemmästäkin mediasta. Lue lisää »

Blogiarkisto