OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Hankeblogi / Tuotteistustyöpajoilla asiakaslähtöisiä palveluja

Tuotteistustyöpajoilla asiakaslähtöisiä palveluja

PINO Network-, Parasta Palvelua Pohjoinen- ja Amis-osaa- kehittämisverkostot ovat kokoamassa palveluita ja tuotteita. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Mitä uusia tuotteita voidaan tarjota työelämälle kansallisesti ja globaalisti koulutusvientiympäristöissä?


Ideasta innovaatioksi

Keväällä käynnistyneet tuotteistustyöpajat tarjoavat vertaistukea, tietoa ja rohkaisua rakentaa amisarjen ideoita myytäviksi tuotteiksi. Ensimmäisessä tuotteistustyöpajassa saimme asiantuntijaksi suunnittelija Eija Ruohomäen Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista. Hän esitteli, kuinka Oulun kaupungisssa on tuotteistettu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen koulutusmatkailutuotteita. Eija rohkaisi ja haastoi käynnistämään palvelumuotoiluprosessia.

Tuotteistustyöpajoissa käynnistetään tuotteistamista ja arvioidaan ja ideoidaan mahdollisia tuotteita, jonka jälkeen niiden kehittäminen jatkuu sovitusti työryhmän kesken. Valmis tuote koeponnistetaan, hinnoitellaan, viestitään, markkinoidaan ja myydään asiakkaalle. Tuotteistustyöpajoja järjestetään tämän vuoden aikana. Seuraa Intran koulutuskalenteria. Olet tervetullut mukaan!


Tuotteistamistyöpajoissa fasilitoimassa ovat Minna-Liisa Myllylä, Kati Pääkkönen, Heli Pesonen tai Nina Arvola. Mukana on myös Merja Paloniemi, joka on suorittanut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon (MIF), innovaattorina toimiminen. Lisäksi tuotteistustyöpajoissa on mukana eri asiantuntijoita.


Teksti: Minna-Liisa Myllylä, Merja Paloniemi ja Kati Pääkkönen.

Blogiarkisto