OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi

Vararehtorin puhe uusille ylioppilaille, Oulu 29.5.

Arvoisat kevään 2019 ylioppilaat ja läheiset, oppilaitosten henkilökunta- hyvä juhlaväki! Lue lisää »

Rehtorin puhe valmistujaisjuhlassa, Liminka 29.5.

Arvoisa juhlayleisö, hyvät ammatillisen koulutuksen ammattilaiset! Lue lisää »

OSAO vastaa aktiivimalliin

Työttömyysturvalakia muutettiin tämän vuoden alussa siten, että 25 vuotta täyttäneet työttömät voivat halutessaan opiskella enintään kuusi kuukautta työttömyysetuutta menettämättä. Lue lisää »

Jalkojen hyvinvointia vauvasta vaariin

Erilaisten tutkimusten ja selvitysten perusteella on todettu, että jalkojenhoidon osaamista tarvitaan enenevässä määrin niin ennaltaehkäisevästi jalkojen hoidossa kuin jo ongelmienkin hoidossa. Tietoa, ohjausta ja tukea jalkojen hyvinvointiin tarvitaan vauvasta vaariin ja kaikissa elämävaiheissa siinä välillä. Lue lisää »

Suunhoidon osaamisalalla tekemisen meininki

Suunhoitoon suuntautunut lähihoitaja (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto) osallistuu suun sairauksien tutkimukseen ja hoitoon yhteistyössä hammaslääkärien ja suuhygienistien kanssa. Osaamisalassa opitaan erilaisia hoitokäytäntöjä sekä opetellaan käyttämään alan instrumentteja, materiaaleja ja tietojärjestelmiä. Lähihoitaja vastaa potilas- ja työturvallisuudesta, valmistelee potilaan hoitoa varten ja huolehtii vastaanotosta sekä ohjaa eri ikäisiä suun terveyden edistämisessä. Lue lisää »

Tulosrahoitus koulutukseen – vihdoinkin!

Vuoden 2018 alussa muuttui laki ammatillisen koulutuksen rahoituksesta ja se toi koulutuksen järjestäjille tarpeen kiinnittää huomiota toimintansa tuloksellisuuteen – voisi kenties sanoa, että vihdoinkin! Lue lisää »

Johtajan katsaus vuoteen 2019

Vuosi 2019 merkitsee Oulun seudun koulutuskuntayhtymälle sekä rakenteiden uudistamista että ammatillisen koulutuksen lain toimeenpanon jatkumista. Vuonna 2018 koko henkilöstön YT-neuvottelut, ammatillisen koulutuksen lain voimaantulo, rahoitushaasteet sekä kiinteistöpaineet veivät aikaa laajemmalta kehittämiseltä. Tänä vuonna aikaa kehittämiselle on enemmän. Lue lisää »

Ovi tuhansiin ohjauskeskusteluihin - OSAOn hakijapalvelu 1v

On kulunut hieman yli vuosi OSAO Ovi -hakijapalvelun avaamisesta. Hakijapalvelun avaamista valmisteltiin ja suunniteltiin OSAOssa huolella ja tavoitteena oli luoda helposti löydettävä palvelu koulutuksiin hakeutumisen ohjaukseen ja neuvontaan ympäri vuoden. Lue lisää »

Taitaja-kisat sillan rakentajana

Taitaja-kisat eli ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Lue lisää »

Arvoisat uudet ylioppilaat, opiskelijat, läheiset, oppilaitosten henkilökunta - hyvä juhlaväki

OSAOn ammattilukiosta valmistui tänään 14 uutta ylioppilasta. Vararehtori Raija Näppä piti puheen ylioppilaiden juhlassa, jossa samalla juhlistettiin itsenäistä Suomea. Julkaisemme puheen tekstin muodossa ja tämän myötä onnittelemme valmistuneita ja toivotamme kaikille hyvää itsenäisyyspäivää! Lue lisää »

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.