OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Nyt-blogi

Kauppaopetus elää digiajassa

Kaupan myyjä on useilla kuluttajilla vaihtunut oman kotioven edessä ystävällisesti tervehtivään DHLn kuljettajaan. Onko uhkana, että kauppa katoaa kokonaan netin syövereihin? Tarvitaanko enää perinteistä myyjää ja kaupan alan opetusta? Kyllä tarvitaan, mutta koulutuksenkin on siirryttävä entistä monipuolisempiin toteutusmalleihin. Lue lisää »

Tehokkuus ja työelämäläheisyys ratkaisevat

Vanhasta on osittain luovuttava ja uudet ajatukset on rohkeasti otettava käyttöön. Henkilöstön uusiutumiskyky ja johtajuuden taso ratkaisevat vielä enemmän kuin käytössä olevat eurot. Seuraavina vuosina työelämäyhteyksien laadun parantaminen on avainasemassa. Lue lisää »

Kisatunnelma lämmittää jo

SAKUstars etenee vääjäämättä kohti ilmoittautumisia ja ennakkosarjojen vastaanottoa, jotka alkavat tammikuun alussa. Talvi ottaa otettaan ilmastosta ja yöpakkaset ovat Oulussa jo yli -10 asteen, mutta kisatunnelmat lämpenevät päivä päivältä. Lue lisää »

SAKUstars-vuosi 2015 on käynnistynyt

Seuraavat SAKUstars-kulttuurikilpailut pidetään Oulussa huhtikuussa 2015. Järjestelyistä vastaa OSAO. Lue lisää »

Ammatillisen koulutuksen murros syventää yritysyhteistyötä

Opetusministeriö on valmistellut kuluvalle vuodelle linjauksia, jotka merkitsevät isoa murrosta ammatillisen koulutuksen rakenteille. Tutkintorakenteissa otetaan käyttöön vahvemmin joustava moduulimalli; tämän uudistuksen tarkoituksena on entisestään kohentaa aiempien opintojen tunnustamista ja joustavoittaa kokonaisvaltaisesti opintojen läpäisyä. Lue lisää »

"Miltä tämä ala ja paikka minusta tuntuvat?"

Nuoruusiässä ammatinvalinta ja opiskelu ovat tärkeitä. Oman polun löytäminen voi olla haastavaa ja valintoja tehdään useaan kertaan. Nuoret aloittavat ja keskeyttävät opintoja. Yhden tutkinnon jälkeen pohditaan toisen tutkinnon suorittamista. Näitä valintatilanteita voi helpottaa koulutuskokeilu. Lue lisää »

Muutosten virrassa, mutta ei vietävissä

Lukuvuosi on päättymässä. Mitä vuosi toi tullessaan ja mihin olemme menossa? Nyt on tilinpäätöksen aika. Lue lisää »

Ennusteita, viestejä, signaaleja ja vuoropuhelua

Ammatillisen koulutuksen tärkein tavoite on tuottaa sellaista osaamista, jolla voi työllistyä. Koulutuksen ennakoinnilla on keskeinen rooli ammatillisen koulutuksen suuntaamisessa. Lue lisää »

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.