OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / SAKUstars lähestyy kiihtyvällä vauhdilla

SAKUstars lähestyy kiihtyvällä vauhdilla

Näytelmät on yksi livesarjoista. Kuva on vuoden 2013 SAKUstars-kisoista.

Näytelmät on yksi livesarjoista. Kuva on vuoden 2013 SAKUstars-kisoista.

Kello väittää, että aika kuluu tasaisesti sekunti sekunnilta, mutta nyt tuntuu, kuin aika kiihtyisi. Vastikään päättyi ennakkosarjojen ilmoittautuminen ja nyt ne ovat jo kohta arvioituna ja valmiina julkaistaviksi. Aikataulun mukaan ennakkosarjojen tulokset saadaan vielä tällä viikolla 9 sakustars.fi sivustolle.

Ennakkosarjoihin ilmoittautui liki 300 opiskelijaa. Töitä tuli monenlaisia ja toinen toistaan taidokkaampia. Mielikuvitus ja kädentaidot ovat aivan uskomattomia. Luovuuden juhlaa -teema tulee hyvin esiin toteutuksissa, tuhannet kiitokset kaikille osallistujille ja onnea palkittaville. Sääntöjen mukaan julkaistaan vain mitalistit ja kunniamaininnan saaneet työt. Näin taidetta tuntemattomalle projektin vetäjälle näyttäytyy kaikki työt sen arvoisina, että kultamitaleja tulisi jakaa yhtä monta, kuin on työtäkin. Ei ole ollut tuomaristolla varmaankaan aina helppoa jakaa sijoituksia, sen verran hyviä ovat kaikki luomukset.

Kiitokset lajivastaaville ja tuomaristolle uutterasta työstä ja ripeästä toiminnasta. Olette toimineet ennalta suunnitellulla tavalla. Ilman teidän mittavaa panostusta kaiken tämän läpivieminen ei olisi mahdollista. Samoin SAKUstars-kisatoimiston väki, teidän ripeä toiminta, töiden vastaanotto, kirjaukset, lajittelut jne. on ollut ihailtavaa katseltavaa, kiitos teille Jessika ja opiskelijat.

Nyt lähestyy hurjaa vauhtia livesarjojen ilmoittautumisen päättyminen. Reilun viikon päästä tiedämme kuinka monta kilpailijaa näemme täällä OSAOssa Kaukovainiolla ja Haukiputaalla. Lajien järjestelyt ovat edenneet aikataulun mukaan. Kisojen oppaita, juontajia ja muita toimijoita ollaan juuri rekrytoimassa ja heidän koulutukset ovat alkamassa. Toivomme vielä viime hetken ilmoittautumisten ryntäystä. Kisapaikat ovat luokissa, mutta mukaan mahtuu ja sopu antaa sijaa.

Kisatoimistossa työtahti nousee ja jännitys on välillä käsin kosketeltavaa. Monta asiaa pitää pystyä hoitamaan yhtä aikaa ja ottamaan huomioon, jotta kaikki palikat napsahtavat paikoilleen.

Päälavan rakentamisesta ja tekniikan toimittamisesta on sovittu Pohjoiskarjalan koulutuskuntayhtymän Outokummun kanssa, sekä muiden lavojen osalta on sovittu paikallisen toimittajan kanssa yhteistyöstä.

Ainakin tässä vaiheessa kaikki näyttää ihan hyvältä ja kisat voivat tulla ajallaan, kunhan tuo kello ei enää tuosta kiihdytä tahtia, mitä se jo nyt käy.

Kirjoittaja on SAKUstars-projektipäällikkö Sauli Jaara

Kommentointi

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.