OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Työelämälähtöistä ammatillista koulutusta kehittämässä - OSAO mukana koordinoimassa perustutkintoja

Työelämälähtöistä ammatillista koulutusta kehittämässä - OSAO mukana koordinoimassa perustutkintoja

Ensimmäiset opiskelijat valmistuvat välinehuoltoalan perustutkinnosta huhtikuussa 2016.

Ensimmäiset opiskelijat valmistuvat välinehuoltoalan perustutkinnosta huhtikuussa 2016.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt syksyllä 2013 kolme kokeilua, joiden tavoitteena on vastata sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristön ja palvelurakenteen muutoksiin ja uusiin osaamistarpeisiin. Kokeiluihin osallistuu 12 koulutuksen järjestäjää.

OSAO järjestää kolmea kokeilututkintoa

  • Välinehuoltoalan perustutkinto, tutkintonimike välinehuoltaja (Kontinkankaan yksikkö)
  • Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, perustason ensihoidon osaamisala, tutkintonimike ratkaistaan kokeilun aikana (Kontinkankaan yksikkö)
  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, hyvinvointiteknologia-asentaja (Myllytullin-Pikisaaren yksikkö)

Kaikki kokeiluun osallistuvat koulutuksen järjestäjät ovat vuoden 2015 väliraportoinnin yhteydessä arvioineet, että kokeiluun liittyvät tutkinnot ja tutkinnon osat vastaavat työelämän tarpeita hyvin tai erinomaisesti (noin 60 % vastauksista). Suurin osa koulutuksen järjestäjistä on myös ilmoittanut opetussuunnitelman toteutuksen vastaavan joustavasti työelämän muutoksiin ja että työelämästä tullut palaute ja tarpeet on otettu huomioon niiden laadinnassa.

OSAOssa kokeilujen toteutuksessa on tehty tiivistä yhteistyötä alojen työpaikkojen kanssa ja yhteistyö on palvelut kokeilututkinnon kehittämistä. Ensimmäiset opiskelijat valmistuvat välinehuoltoalan perustutkinnosta huhtikuussa 2016. Valmistuvien sijoittuminen työelämään kertoo myös jatkossa, miten työelämälähtöisyys on aidosti toteutunut kokeilututkinnossa. Kaikki kokeilut päättyvät vuoden 2019 loppuun mennessä ja valmistuvia arvioidan olevan lähes 750, joista OSAOsta noin 140 opiskelijaa.

Kokeilujen järjestämisen yhteyshenkilöt OSAOssa ovat:
Marja Veikkola (välinehuolto ja perustason ensihoito), marja.veikkola@osao.fi
Janne Nurminen (hyvinvointiteknologia), janne.nurminen@osao.fi

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.