OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Vanhusten viikolla 3.-7.10.2016 OSAOn Kontinkankaan yksikössä tapahtui

Vanhusten viikolla 3.-7.10.2016 OSAOn Kontinkankaan yksikössä tapahtui

Vanhusten viikon teema oli vuonna 2016 ”Tekee mieli oppia”. Teema sopi erittäin hyvin oppilaitoksemme toimintaan. Opimme uusia asioita koko elämämme ajan. Ikäihmisille on tärkeää oppia uusia asioita ja he voivat aina opettaa nuorempia. Voimme aina oppia toinen toisiltamme.

Vanhusten viikon näyttely avautui koko viikoksi Hongan aulaan ja vitriiniin. Näyttelyn olivat suunnitelleet opiskelijat Veera Jokitalo ja Janika Ojala ryhmästä Kovan16k. Siinä tuotiin visuaalisin keinoin hienosti esille ikäihmisen elämää. Myös Paasin aulassa oli pienimuotoinen info, jossa jaossa oli Vanhustyön keskusliiton julkaisemia Vanhusten viikon lehtisiä. Paasissa voitiin katsella koko viikon ajan vanhustyön opiskelusta kertovaa videota.

Vanhusten viikosta ja vanhustyöstä kertovia infoja järjestettiin useille eri ryhmille viikon aikana. Infot toteuttivat opiskelijat Annukka Inget, Joonas Kekkonen, Olli Mattila ja Valeri Rytkönen ryhmästä Kovan16k projektityönään. Ryhmä Kovan16s/16k vieraili Palvelukoti Puokkarissa tiistaina ulkoilun ym. mukavan yhdessä tekemisen merkeissä. Mukana oli opettaja Marja Niemi

Oulun kaupungin vanhustyön kehittämiseen liittyvän tutkimuksen haastatteluja toteutimme jalkautumalla eri puolille kaupunkia (Aleksinkulma, Oulu10, kirjastot ym.). Haastattelijoina toimivat opiskelijat ryhmistä KOvan16s/16k, KOvan15sak, KOst15C ja Kost16y. Mukana olivat opettajat Nina Siipola, Marja Niemi ja Eeva-Riitta Wennström. Yhdyshenkilönä toimi Maarit Niva Oulun kaupungin kehittämispalveluista. Opiskelijoille haastattelut olivat antoisia ja haastateltavat kokivat saavansa osallistua tulevaisuuden palvelujen kehittämiseen.

Torstaina oli "menoa ja meininkiä" Hongan aulassa. Siellä suunhoidon opiskelijat esittelivät ikäihmisten suunhoitoon liittyviä tärkeitä asioita ja jakoivat tuotenäytteitä.
Senioritanssiryhmäläiset ohjaajanaan Paavo Juvani esittivät upeita senioritansseja. Sen jälkeen myös opiskelijat ja opettajat pääsivät mukaan harjoittelemaan ja oppimaan koreografioita. Katsojia kerääntyi paikalle runsaasti.

Perjantaina 7.10. oli jo aika purkaa näyttely. Vitriiniin se jätettiin vielä ohikulkijoiden ihailtavaksi.

Kiitos kaikille opiskelijoille, opettajille sekä koko henkilökunnalle mukanaolosta ja järjestelyihin osallistumisesta.

Eeva-Riitta Wennström

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.