OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Iloa elämään -tapahtuma Oulussa 19.11

Iloa elämään -tapahtuma Oulussa 19.11

Tapahtumaan saapui osallistujia Tampereelta ja Rovaniemeltä asti.

Tapahtumaan saapui osallistujia Tampereelta ja Rovaniemeltä asti.

Kesälaitumilta palattuamme kouluun, saimme iloksemme kuulla, että meidän luokalla olisi mahdollisuus osallistua Suomen Reumaliiton kanssa yhteistyössä Iloa elämään – tapahtuman järjestämiseen. Ideana oli, että me opiskelijat suunnittelemme ja toteutamme lastenreumaa ja muita tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastaville lapsille sekä heidän perheilleen hyväntekeväisyystapahtuman. Tapahtuman tarkoitus on auttaa perheitä verkostoitumaan ympäri Suomen sekä unohtamaan sairauden aiheuttamat kivut ja saada iloa elämään!

Käytimme koulutunteja tapahtuman tekemiseen yhteensä reilu sata. Käytimme oppitunnit palavereihin, sekä itse tapahtuman suunnitteluun ja tekemiseen. Kaikki meitä opettavat opettajat ovat olleet kannustavia ja antaneet käyttää heidän oppituntejaan tapahtuman järjestämiseen. He ovat selkeästi ymmärtäneet asian tärkeyden. Päätimme luokan kesken, että tapahtuman teemana on sirkus. Sirkusteeman pohjalta aloimme suunnitella, askarrella sekä toteuttaa teeman mukaisia koristeita ja puuhapajoja.

Iloa elämään-tapahtuman pidimme lauantaina 19.11. koulullamme Oulun seudun ammattiopistolla Kontinkankaalla. Perheitä oli ilmoittautunut 17 ja ihmisiä paikalle saapui yhteensä 73, jopa Tampereelta ja Rovaniemeltä asti. Päivä alkoi mukavasti aamukymmeneltä pullakahvin merkeissä ja rap-musiikkia kuunnellen, jota koulumme opiskelija Merkku meille esitti. Esityksen ja puheiden jälkeen alkoi taikuriesitys, josta kaikki lapset innostuivat ja saivat vielä eläinilmapallot mukaan. Tapahtumassa oli yhteensä kahdeksan puuhapajaa. Askartelupajassa askarreltiin sirkushattuja, kruunuja sekä koruja ja piipunrasseja. Peliluolassa pelattiin Wii-konsolilla ja pingistä sekä siellä oli mahdollista levähtää piirrettyjä katsellen. Eläinparkissa sai silitellä yhteensä kuutta eri kaverikoiraa sekä ihmetellä kilpikonna Konnaa. Hyvinvointipajalla tehtiin kauniita lettejä ja mahtavia kasvomaalauksia. Rentoutumispisteellä sai rentoutua pallohieronnan ja rauhallisen musiikin tunnelmissa. Liikuntapisteellä sai pomppia pomppulinnassa sekä trampoliinilla, pelata ja juosta temppuradalla niin paljon kuin jaksoi. Herkkupisteellä sai popparia, hattaraa ja karkkia. Onnenpyörää sai pyöräyttää ja arvontaan kannattikin osallistua, sillä palkinnot olivat mahtavia. Ruuan meille tarjosi Oulun Palvelualan opisto, kiitos heille siitä. Kun mahat oli täytetty ruualla, oli puuhapajojen aika. Jokaisella rastilla oli porukkaa ja me opiskelijat saimme ohjata sekä tutustua lapsiin ja heidän perheisiinsä. Suurimmat vetonaulamme olivat kuitenkin maskottimme Puppana sekä kaverikoirat, joita sai päivän aikana käydä silittelemässä. Mamma ja Mesikämmen laulattivat hauskasti lapsia. Lastenlääkäri Sirja Sard vastasi lasten esittämiin moninaisiin kysymyksiin. Päivämme loppui arvontapalkintojen julkaisemiseen sekä yhteiskuvaan.

Kerroimme kaikille perheille, kuinka tärkeää meidän opiskelijoiden on saada palautetta ammatillisen kasvumme kannalta. Palautteiden pohjalta käymme opettajien kanssa tapahtumaa läpi, sekä teemme itsearvioinnin. Tämä projekti, jonka olemme luokan kanssa suurella sydämellä tehneet, on iso osa meidän opintojamme. Tällaista toimintaa varmasti katsotaan hyvällä myös tulevaisuudessa.

Kiitos teille sponsorit, Reumaliitto ja erityisesti perheet! Teimme yhdessä päivästä ja tapahtumasta suuren, minkä varmasti muistamme aina!

Kirjoittanut: Tiia Kärnä ja Netta Hiltunen OSAO Kontinkangas

Kuvat ja video: Jouni Ylisuutari

Kommentointi

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.