OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Nyt-blogi

Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin yhteistyöprojekti

Kontinkankaan yksikön hiusalan kolmannen vuoden opiskelijat osallistuivat yhteistyöprojektiin Madetojan musiikkilukion kanssa. Hiusalan opiskelijat tekivät musiikkilukion Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin erilaisiin rooleihin maskeeraukset ja kampaukset yli 50 esiintyjälle. Lue lisää »

VALMAn kuulumisia

OSAOn Kontinkankaan ja Pudasjärven yksiköissä järjestetään nyt kolmatta lukuvuotta ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA –koulutusta. Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä on peruskoulun päättäneet nuoret, joilla ei vielä ole toisen asteen tutkintoa. Lue lisää »

Ammatillisen koulutuksen tutkintorakenne uudistuu

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on allekirjoittanut helmikuussa 2017 asetuksen mittavasta ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteen uudistuksesta. Lue lisää »

Opettajana Englannissa – kokemuksia parin vuoden jälkeen

Osana OSAOn KV-toimintaa minua pyydettiin kirjoittamaan siitä, millaista opettajan arki on toisessa maassa verrattuna Suomeen. Lue lisää »

Job learning abroad period - From Spain to Finland

I had the chance to participate in an Erasmus+ exchange and so I decided to go abroad. I had to choose between Rome, Italy or Oulu, Finland to do my job learning period. Lue lisää »

Erasmus+ matka Britanniaan

Sain mahdollisuuden toteuttaa Erasmus+ -liikkuvuusjakson Britanniaan 5.-11.3.2017. Matkustin viikon aikana useammassa kohteessa Britanniassa. Tavoitteenani oli elävöittää jo aiemmin solmittuja suhteita sekä kartoittaa mahdollisuuksia uuteen kansainväliseen yhteistyöhön. Lue lisää »

KickStart -liikeideakilpailu valmentaa kohti kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja

Lue lisää »

Muutos tuo lisää mahdollisuuksia

Lue lisää »

Opettajien vuosityöaikakokeilusta

Teimme päätöksen olla lähtemättä mukaan vuosityöaikakokeiluun - suurin syy oli kireä aikataulu, kertoo kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi. Lue lisää »

Tutor-toiminnalla yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia Kontinkankaalla

Tutor-toiminnan tarkoitus on lisätä yksikön opiskelijoiden hyvinvointia tuomalla kouluarkeen yhteisöllisyyttä, rentoa ilmapiiriä ja vertaistukea opintojen etenemiseen. Tutor-tehtäviin kuuluvat mm yksikön ja ammattialojen esittelyt avoimien ovien päivässä, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen ja ohjaaminen, koulutusten esittely vieraille ja yläkouluissa sekä oman tutoroitavan ryhmän tukeminen opinnoissa. Tutor-opiskelijat myös järjestävät yksikössä teemapäiviä ja juhlapäiviin liittyvää mukavaa toimintaa. Lue lisää »

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.