OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Tutor-toiminnalla yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia Kontinkankaalla

Tutor-toiminnalla yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia Kontinkankaalla

Tutor-toiminnan tarkoitus on lisätä yksikön opiskelijoiden hyvinvointia tuomalla kouluarkeen yhteisöllisyyttä, rentoa ilmapiiriä ja vertaistukea opintojen etenemiseen. Tutor-tehtäviin kuuluvat mm yksikön ja ammattialojen esittelyt avoimien ovien päivässä, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen ja ohjaaminen, koulutusten esittely vieraille ja yläkouluissa sekä oman tutoroitavan ryhmän tukeminen opinnoissa. Tutor-opiskelijat myös järjestävät yksikössä teemapäiviä ja juhlapäiviin liittyvää mukavaa toimintaa.

”Aloitin tutor-toiminnan syksyllä 2014, samalla kun aloitin lähihoitajaopinnot. Kun minulle kerrottiin tutor-toiminnasta, olin heti mukana ja kiinnostunut. Olin motivoitunut olemaan kokouksissa, tapahtumissa ja vaikuttamaan yhteisiin asioihin. Aluksi olin hiljaisempi ja rauhallisempi, mutta kokemuksien myötä minulle on tullut esiintymisvarmuutta. Uskallan sanoa omat mielipiteeni ääneen ja uskallan heittäytyä ja esiintyä yksin isollekin porukalle.

Olen ollut mukana monenlaisessa toiminnassa, esimerkiksi avoimissa ovissa, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen, vappu- pääsiäis- ja ystävänpäivätapahtumissa. Olen kertonut tutustujille ja muille opiskelijoille omia kokemuksia opinnoista ja tutor-toiminnasta. Kokouksissa olen saanut tuoda uusia ideoita, jotka parantaisi koulun viihtyvyyttä. Olen saanut jopa suunnitella nyt käytössä olevat tutor-paidat ja hupparit. Suosittelen tutor-toimintaa kaikille, jotka haluavat kokemusta, kehittää omia vuorovaikutustaitoja, vaikuttaa asioihin ja hyviä muistoja. ” Heidi Luokkanen, KOsahu16sb

Näin omista kokemuksistaan kertoi lähihoitaja-opiskelija Heidi Luokkanen, joka on ollut toiminnassa mukana koko opiskeluajan. Kontinkankaan yksikön tutor-toiminnan tarkoitus on lisätä yksikön opiskelijoiden hyvinvointia tuomalla kouluarkeen yhteisöllisyyttä, rentoa ilmapiiriä ja vertaistukea opintojen etenemiseen. Tutor-tehtäviin kuuluvat mm yksikön ja ammattialojen esittelyt avoimien ovien päivässä, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen ja ohjaaminen, koulutusten esittely vieraille ja yläkouluissa sekä oman tutoroitavan ryhmän tukeminen opinnoissa. Tutor-opiskelijat myös järjestävät yksikössä teemapäiviä ja juhlapäiviin liittyvää mukavaa toimintaa.

”On ollut mahtavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin tutor-kokouksissa ja tapahtumissa. Olen saanut uusia ystäviä ja olen saanut lisää esiintymisrohkeutta kertoessani koulutuksestani muille” Tutor2015

Tutor-opiskelijaksi voi päästä mukaan, jos omaa auttamishalua, markkinointi- ja yrittäjähenkisyyttä sekä olemalla itse aktiivinen ja innostunut. Käytännössä opiskelijat täyttävät ilmoittautumislomakkeen, jossa motivaatiota ja tavoitteita tarkennetaan. Jokainen toimintaan osallistuva opiskelija seuraa omaa toimintaan osallistumistaan tutor-passilla, johon kokoukset, opintojen esittelyt ja muut tehtävät merkitään. Opintoihin tutor-opiskelijat saavat merkinnän yhteisiin tutkinnon osiin osaamispisteinä.

Kontinkankaan yksikössä tutorit kokoontuvat kahden viikon välein suunnittelemaan toimintaa yhdessä. Kokouksissa on ollut iloinen ja motivoitunut tunnelma. Syksyllä 2016 kaikki tutor-opiskelijat saivat mahdollisuuden osallistua Mannerheimin lastensuojeluliiton Oulun paikallisyhdistyksen järjestämään 16 tunnin koulutukseen. Koulutuksesta opiskelijat saivat erillisen todistuksen.

Opiskelijat Selja Lumijärvi ja Iida Vänskä (KOst16h) kirjoittavat koulutuksen annista: ”Aloitimme syksyllä 2016 Tutor-koulutuksen. Koulutuksessa kävimme läpi keskeisimpiä tutoreiden toimintaan liittyviä asioita. Saimme neuvoja ja vinkkejä erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja opettelimme ryhmäytymistilanteita. Aiheena koulutuksessa oli myös ihmissuhdetaidot, ryhmässä toimiminen, tutor-toiminnan haasteet sekä tavoitteet. Koulutuksessa, ja koko Tutor-toiminnassa on tänä syksynä ollut rento ja mukava ilmapiiri.”

Kevään 2017 tapahtumia on alettu suunnitella ja valmistella jo syyslukukauden kokouksissa ja tulossa on mm. helmikuussa Ystävänpäivätapahtuma, jossa tutor-opiskelijat kiertävät luokissa ohjaamassa positiivisen palautteen antamisen harjoituksen sekä koulun yleisissä tiloissa on mahdollisuus pysähtyä positiivisten, arkea piristävien asioiden ääreen kirjaamalla ajatuksia isoon ystävänpäiväsydämeen. Myöhemmin tulossa ovat pääsiäisen tempaus ja vappu-tapahtuma.

Seuraa Kontinkankaan yksikön tutoreiden toimintaa nyt myös Instagramissa: OSAO_kontinkangas_tutorit https://www.instagram.com/osao_kontinkangas_tutorit/

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.