OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / KickStart -liikeideakilpailu valmentaa kohti kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja

KickStart -liikeideakilpailu valmentaa kohti kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja

OSAOn Team Amis ja Team Elo kartuttivat kilpailukokemustaan KickStart-liikeideakilpailussa

OSAOn Team Amis ja Team Elo kartuttivat kilpailukokemustaan KickStart-liikeideakilpailussa

Oulussa järjestettiin 16.3.2017 KickStart -tapahtuma, jossa Oulun seudun ammattiopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston opiskelijat kilpailivat  innostavimmasta liikeideasta. Ensimmäistä kertaa kolmen oppilaitoksen välillä kisattavan Kickstart-liikeideakilpailun tavoitteena oli innostaa nuoria yrittäjämäiseen ajatteluun, synnyttää uusia yrityksiä alueelle sekä toimia yhteistyöfoorumina muiden yrittäjyyttä edistävien kilpailujen suuntaan.

OSAOsta KickStart -kilpailuun osallistui kaksi joukkuetta Kaukovainio liiketalouden yksiköstä. Tässä joukkueiden valmentajien mietteitä kilpailun jälkeen:

TEAM AMIS –kokemuksia valmentajien näkökulmasta

Olemme lähettämässä joukkuetta kevään 2017 Taitaja-kisoihin Helsinkiin. Joukkue osallistuu kilpailuihin Yrittäjyyslajissa ja joukkueeseen kuuluu Liisa Laukkanen, Miko Anttila ja Joni Rytkönen. Kaikki kilpailijat opiskelevat kansainvälistä liiketaloutta OSAO:n liiketalouden yksikössä.

Heti, kun selvisi että tällaista KickStart kilpailua järjestetään ensimmäistä kertaa Oulun seudulla ajattelimme ,että tässähän on loistava tilaisuus valmentautua toukokuussa pidettäviin Taitaja-kilpailuihin. Vastuksen pitäisi ainakin olla tarpeeksi kovaa, muiden kilpailijoiden tullessa yliopistolta ja ammattikorkeakoulusta ja taso olikin kyllä varsin kova. Kyseessä oli toki yritysideakilpailu, mutta monia ideoita ja niiden kautta syntyneitä tuotteita oli kehitelty jo pidempään ja osalla oli ihan toimivat prototyypit mukana kilpailussa. Varsinkin kilpailun voittanut sensoriteknologiaan perustuva Travel Buddy – mm. ilman ja veden laatua monitoroiva NFC –tekniikkaa hyödyntävä laite – oli pitkän testauksen ja tuotekehitystyön tulos.

Tässä seurassa oman joukkueemme oikeasti idea-asteella oleva kahvila-some-kanta-asiakkuusäppi tuntui hiukan köykäiseltä, mutta oppia varmasti saatiin ja konkreettinen muistutus siitä, kuinka pitkä matka ideasta on toimivaan tuotteeseen tai palveluun. Toivottavasti saatiin ideoita myös Taitaja-kilpailuun siitä, kuinka eri tahoja voidaan käyttää testiyleisönä ja kuinka tärkeää testaaminen ja palautteen saaminen tuotteen kehityksessä on. Joukkueemme sijoitus jäi sijoille 4-8, mutta päätavoite eli treenaaminen Taitaja-kisoihin onnistui erinomaisesti.

Kaiken kaikkiaan oli hieno havaita, että nyt on saatu oikeaa opiskelijoita osallistavaa toimintaa Oulun eri asteen koulutusyhteisöjen kesken monen vuoden palaveeraamisen ja kahvin ryystämisen jälkeen. Jospa tästä alkaisi syvempikin yhteistyö joka mahdollistaisi erilaiset yhteishankkeet yrittäjyyteen ja tekemällä oppimiseen. Kiitokset Anu Pokelalle asian hoitamisesta OSAO:n päässä ja kiitokset Oulu Innovation Alliance –partnereille sekä onnittelut voittajille – teillä on hieno tuote.

Pekka Karukka ja Jukka Vehmas

TEAM ELO - kokemuksia valmentajien näkökulmasta

Olemme toistamiseen marraskuussa 2016 koonneet projektin, jonka tavoitteena on lähteä kilpailemaan Prahan kansainvälisille harjoitusyritysmessuille. Messut pidetään 21.-24.3.2017. Mukaan projektiin valittiin opiskelijat Inka Sorvari, Nicole Pudas, Petri Niskanen sekä Ville Alakärppä. Nuoret valittiin hakemusten ja ryhmähaastattelun perusteella.

Nuorten harjoitusyritys on Elo Ltd, jonka toimialana on terveysteknologia. Tänä vuonna mentoriyrityksenä toimivat Polar & Beddit. Lisäksi nuoret ovat ideoineet All in one-nimisen apin osaksi tuoteportfoliotaan. Päätimme osallistua tällä projektilla myös Liikeidea Kickstart kilpailuun ja hakea näin kokemusta kilpailemisesta ja pitchaamisesta kovatasoisesta kilpailusta. Team Eloa kisassa edustivat Ville Alakärppä sekä Nicole Pudas.

Team Amiksen tapaan sijoituimme sijoille 4-8 - eikä ihme, sillä osa joukkueista oli varmasti tehnyt pitkään työtä huikeiden ideoiden parissa. Nuoret saivat loistavaa kokemusta ja kannustavaa ja edelleenkehittävää palautettaa asiantuntevalta tuomaristolta. Mielestämme on hienoa, että Oulussa tehdään yhteistyötä eri kouluasteiden kesken.

Nuoret kirjoittavat Praha-projektista blogia, joka löytyy oheisen linkin takaa: https://prahaprojekti.wordpress.com. Sieltä löytyy myös nuorten fiiliksiä Liikeidea Kickstart kilpailusta. Huomenna starttaamme kohti Prahaa & laitamme sieltä tulemaan kuulumisia sekä OSAO twitteriin että snäppiin! Ollaan siis kuulolla!

Anu Pokela ja Mika Kananen

Kuvat: Jouni Ylisuutari

Kommentointi

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.