OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin yhteistyöprojekti

Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin yhteistyöprojekti

Kontinkankaan yksikön hiusalan kolmannen vuoden opiskelijat osallistuivat yhteistyöprojektiin Madetojan musiikkilukion kanssa. Hiusalan opiskelijat tekivät musiikkilukion Täällä Pohjankartanon alla -musikaalin erilaisiin rooleihin maskeeraukset ja kampaukset yli 50 esiintyjälle.

Yhteistyöprojektiin valmistelu alkoi heti opintojen alkaessa elokuussa. Opiskelijat perehdytettiin musikaalin taustoihin ja esitysaikatauluun. Lopullisen esitysten aikataulu oli marraskuussa neljänä päivänä peräkkäin, torstaista sunnuntaihin mikä merkitsi opiskelijoilta sitoutumista pitkiin työpäiviin. Opiskelijat varasivat tätä projektia varten syksyllä kalenterista aikaa musikaalin toteutukseen maskeerauksineen ja kampauksineen. Kaikki toteutukseen osallistuneet onnistuivat omalta osaltaan tekemään oman osuutensa erittäin hyvin.

Yhteistyö kaikkien osapuolten kanssa toimi hyvin. Opiskelijat oppivat konkreettisesti, mitä projektitoiminta ja yhteistyö ovat eli eri vaiheiden kautta päästiin onnistuneeseen lopulliseen toteutukseen. Projekti vaati tarkkaa aikataulutusta ja suunnittelua, mitä missäkin vaiheessa on tehtävä, esimerkiksi tutustua esiintyjiin, rooleihin, käydä paikan päällä katsomassa musikaalin harjoituksia, tapahtuiko esiintyminen isolla vai pienellä näyttämöllä, minkälainen valaistus tulisi olemaan, asusteet yms. jotka vaikuttivat maskeerauksen ja kampauksien toteutuksien lopullisiin valintoihin. Opiskelijoille se toi vaihtelua normaaliin luokkaopiskeluun.

Kirjoittajat: Ryhmänohjaaja Margit Kämäräinen ja Myhipk15 hiusalan opiskelijat

Kommentointi

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.