OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Blogi / Nyt-blogi / Nyt-blogi

Arvoisat uudet ylioppilaat, opiskelijat, läheiset, oppilaitosten henkilökunta - hyvä juhlaväki

OSAOn ammattilukiosta valmistui tänään 14 uutta ylioppilasta. Vararehtori Raija Näppä piti puheen ylioppilaiden juhlassa, jossa samalla juhlistettiin itsenäistä Suomea. Julkaisemme puheen tekstin muodossa ja tämän myötä onnittelemme valmistuneita ja toivotamme kaikille hyvää itsenäisyyspäivää! Lue lisää »

Opiskelu reformin jälkeen

Ennen ammatillisen koulutuksen uudistusta jokainen opiskelija kävi ammattiopintoja kolme vuotta, eteni muiden kanssa samaan tahtiin ja kaikki opiskelivat pääsääntöisesti samat asiat. Reformin jälkeen koulutus kuitenkin muuttui enemmän yksilölliseksi sekä käytännön läheiseksi. Tämän kaltainen opiskelu onnistuu parhaiten kokeilemalla ja yrittämällä. Lue lisää »

Ammatillinen koulutus on vahvasti elossa

Yhdysvaltalainen kirjailija Mark Twain totesi aikoinaan: ”Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja.” Näin voi todeta juuri nyt ammatillisesta koulutuksesta Suomessa. Lue lisää »

Tutkinnot uudistuvat - tarjolle nykyistä laajempia kokonaisuuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti keväällä 2015 työelämän ohjausryhmän, jonka esitysten pohjalta ammatillisen koulutuksen tutkintorakennetta uudistetaan vuosien 2018-2019 aikana. Lue lisää »

Uusi amis

Uudessa ammatillisessa koulutuksessa keskiössä ovat joustava hakeutuminen, yksilölliset polut, osaamisperusteisuus ja tiivis yhteistyö työelämän kanssa. Lue lisää »

Opettajat vuosityöaikaan

Opettajat siirtyvät vuosityöaikaan aiemmasta opetustuntien määrään sidotusta työajasta. Lue lisää »

Ovi auki yrityksille

Lue lisää »

Henkilöstöä yrityksen tarpeisiin

Tulevaisuudessa oppilaitosten ja työelämän yhteistyö korostuu tehtäessä opiskelijoille osaamisen kehittämissuunnitelmia. Lue lisää »

Ammatillisen koulutusviennin näkymiä

Suomalainen koulutusvienti on vahvassa kasvussa. Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi jo huhtikuussa hallituksen tälle vuodelle asettaman tavoitteen, 350 miljoonaa euroa, toteutuvan. Lue lisää »

Puhe ammattiin valmistuneille ja ylioppilaille

Lukion opiskelua voidaan verrata pitkän matkan juoksuun, kaksoistutkinnon opiskelu on jo ultramaratooni. Juhlikaa tämä päivä, mutta muistakaa, että lukion päättötutkinto yhdessä ammatillisen tutkinnon kanssa ovat ne peruskivet, joille te rakennatte jatkossa omaa opiskelupolkuanne. Lue lisää »

Nyt-blogi on ajankohtainen silmäys OSAOssa tai maailmalla pinnalla oleviin asioihin. Blogilla on vaihtuva kirjoittaja, joka on yleensä OSAOn henkilökunnan jäsen. Blogi päivittyy pari kertaa kuukaudessa.