OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / I love Muovi

 

I love muovi – kierrätys on ratkaisu


OSAO on mukana Ylen valtakunnallisessa i love muovi –kampanjassa. Haastamme kaikki opiskelijat ja henkilökunnan lajittelemaan ja keräämään muovia 24. – 25.4.2019. Kampanja huipentuu Rotuaarilla  26.4. klo 14 alkaen. Osallistu ja kiritä Oulu Suomen parhaaksi pakkausmuovin lajittelijaksi!

Euroopan Komissio julkisti äskettäin tavoitteeksi saada Euroopassa kaikki muovi kierrätyskelpoiseksi vuoteen 2030 mennessä. Kampanjalla halutaan nostaa esiin muovin lajittelun ja kierrätyksen tärkeyttä. Muovi on kierrätettynä raaka-aine – ei roska.


OSAOlainen – tuo muovisi koululle!

Haastamme opiskelijamme ja henkilökunnan lajittelemaan ja keräämään muovit töissä ja kotona. OSAOn yksiköiden pääsisäänkäyntien läheisyyteen toimitetaan keräysastiat, joihin voit jättää keräysmuovin suljetussa muovipussissa 24. – 25.4. välisenä aikana.

OSAOn logistiikka-alan opiskelijat toimittavat kerätyn muovin yksiköistä Rotuaarille, jossa on kampanjan päätapahtuma 26.4. klo 14 – 18. Rotuaarin tapahtumassa OSAOn rakennusalan opiskelijat paalaavat kerätyn muovin ja esittelevät rakennustyömaiden jätteiden lajittelua.

Katso vinkit ja ohjeet oikeaoppiseen lajitteluun »


I love muovi on Ylen pääkampanja 2019

I love muovi on keväällä 2019 Ylen suurin ponnistus. Kampanjan pääkohderyhmät ovat lapset, nuoret ja nuoret aikuiset. Viisi kaupunkia kilpailee leikkimielisesti keskenään siitä, kuka kruunataan parhaaksi pakkausmuovin lajittelijaksi Suomessa. Kisassa ovat mukana Oulu, Vaasa, Lahti, Tampere sekä Joensuu.

Oulun osalta kampanja huipentuu Rotuaarille 26.4.2019, jonne suurimman osan kampanjan aikana kerätystä pakkausmuovista toivotaan päätyvän. Koko kampanjan päätöstapahtuma Helsingistä esitetään suorana lähetyksenä televisiossa lauantaina 4.5.2019.

Lue lisää kampanjasta:

Oulun kaupungin I love muovi -sivuilta »

Ylen i love muovi -kampanjasivuilta »


Näin OSAOssa kierrätetään

OSAOn talonrakennustyömailla ollaan siirtymässä rakennusjätteen lajitteluun ja kierrätykseen. Tavoitteena on, että sekajätettä ei syntyisi lainkaan. Työmaille hankitaan lajitteluun tarvittavat puitteet kevään aikana ja uusi lajittelukäytäntö alkaa syksyllä. Yleensä rakennustyömaiden jäte päätyy pääosin sekajätteeksi.

Osekk on ryhtynyt kierrättämään oppilaitoskeittiössä syntyvän muovijätteen Kontinkankaalla ja Kaukovainiolla (Kotkantie 1). Myös Kempeleen logistiikka-alalle on otettu muovinkeräys käyttöön.

E2020 -projektissa haetaan parhaita ratkaisuja valmiiden rakennusten energianhallintaan sekä rakentamisen aikaiseen energianhallintaan ja -säästöön liittyviin haasteisiin, kuten rakennusjätteen lajitteluun ja kierrätykseen. Projektia rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja sen kokonaisbudjetti on lähes 1M€. E2020-projekti on suunniteltu ja toteutettu OSAOn Haukiputaan ja Kaukovainion tekniikan yksiköiden, Osekkin kiinteistöpalveluiden sekä VTT:n yhteistyönä. Projektin kaikki kehittämiskohteet ovat nousseet käytännön ongelmista ja tilanteista. Projektissa tuodaan VTT:n avulla myös tutkimustietoa arjen työhön ja opetukseen.


Lisätietoja