OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut

Mitalijahtiin unelmalajissa

Taitaja-kisassa alle 21-vuotiaat ammattiin opiskelevat mittelevät Suomen mestaruuksista yli 40 kilpailulajissa. Joensuussa järjestetään 21.–23. toukokuuta Taitaja2019, jonka teema on ”Osaamisen iloa”. Lue lisää »

Työllisyysnäkymät paremmiksi alle puolessa vuodessa

Työttömyysturvalaki muuttui vuodenvaihteessa: nykyään työtön työnhakija voi opiskella lyhytkestoisia, alle 6 kuukauden mittaisia opintoja työttömyysetuudella. OSAO tarjoaa alueen työelämän tarpeiden mukaisia perus- ja ammattitutkintojen osia, joita kuka tahansa voi hakeutua opiskelemaan. Lue lisää »

Sähköasentaja hioo taitonsa työpaikalla

Sähköasentaja oppii työn perusteet ja turvallisuuden koulussa, ja tuiki tärkeät käytännön taidot karttuvat työmaalla. OSAOn Pudasjärven yksikössä uusien sähköasentajien koulutus alkaa 7.8.2019, ja jatkuva haku syksyn ryhmään on käynnissä 10.5. asti. Lue lisää »

Hyvinvointilinja työelämän tueksi

Työssä jaksamisen ongelmat, uupuminen ja erilaiset stressin ja ihmissuhteiden aiheuttamat oireet ovat tulleet ”normaaliksi” työelämässä. Todellinen tai tehty kiire, paineet, aikataulutus ja töiden suunnittelemattomuus aiheuttavat ihmisille psykofyysisiä oireita ja sairauksia. Työstä poissaolot eri syin vaikeuttavat työyhteisön pitkäjänteistä työn edistymistä, työhön sitoutumista ja työniloa. Toistuvat sairauslomat ovat henkilölle itselleen kuormittavia ja ne ovat työnantajalle myös taloudellisesti kalliita. Lue lisää »

Kasvava puuteollisuus tarvitsee moderneja osaajia

Sahateollisuuden prosessinhoitajille on tarjolla paljon töitä kasvavalla puualalla. OSAOn Pudasjärven yksikön puuteollisuuden perustutkinnon haku on auki 10.5. saakka. Lue lisää »

Virpiniemen liikuntaopisto on liikunnan alueellinen koulutuskeskus

Virpiniemen liikuntaopisto on toiminut jo 35 vuotta alueellisena liikunnan koulutuskeskuksena. Ydintehtävänä on palvella vapaan sivistystyön koulutusten, leirien ja tapahtumien avulla urheiluseuroja ja kaikkia liikunnan ja hyvinvoinnin koulutuksista kiinnostuneita. Koulutus on tutkintoon johtamatonta, mutta osaamista täydentävää koulutusta. Lue lisää »

Laborantin työ SSAB:lla on tarkkaa ja tärkeää

OSAOsta valmistuneen Juha Jussilan mielestä hyvä laborantti on rauhallinen, tarkka ja taitava suunnittelemaan ajankäyttöään. Hän itse työskentelee kemian laboratorion esimiehenä SSAB:n tehtaalla Raahessa ja vastaa siitä, että työt laboratoriossa tehdään ajallaan ja turvallisesti. Lue lisää »

Taitoa lasten valmentamiseen

Virpiniemen liikuntaopistolla laajennetaan koulutustarjontaa lasten valmentamiseen. Yhtenä osaamisalueena Virpiniemen kouluttajilla on taidon kehittäminen. Koko henkilökunta on koulutusprosessissa TAITOC®-konseptin kouluttajiksi. Lue lisää »

Näe kevät floristin silmin

Kauppakeskus Valkea täyttyy viikonloppuna upeasta keväisestä kukkaloistosta, kun OSAOn valmistuvien floristiopiskelijoiden näyttötyöt ovat esillä Floristinen kevätvimma -näyttelyssä 12.–14.4. Lue lisää »

Kaikki ovat tähtiä SAKUstarsissa

Veera Hanhisuanto ja Miska Eeronheimo lähtevät SAKUstarsiin laulamaan ja pitämään hauskaa, mutta menestyskin kiinnostaa nuoria laulajia. Voittamista tai häviämistä tärkeämpää on kuitenkin kokemusten karttuminen ja mahdollisuus näyttää kykynsä musiikkialan ammattilaisille. Lue lisää »