OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut

Boostaus liikunta-alan uralle

– Unelma-ammattini on olla liikuntaopiston opettaja, kuvailee 20-vuotias Elviira Korpela, joka opiskelee tällä hetkellä liikuntaneuvojaksi Vuokatin urheiluopistossa. Korpelan tie alalle lähti Virpiniemen liikuntaopiston neljä kuukautta kestäneeltä peruskurssilta. Lue lisää »

OSAOn opo Maria Andersen pokkasi #Uusiamis-palkinnon

Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikön kone- ja tuotantotekniikan opinto-ohjaajan Maria Andersenin #Uusiamis-palkinnolla. Andersen vastaanotti palkintonsa opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta Educa-messuilla Helsingissä tänään. Lue lisää »

Peliala liikutti maailmalle

– Japanissa kaikki pelaa – vauvasta vaariin, kertoo OSAOsta juuri valmistunut pelialan datanomi Johanna ”Dino” Tarvainen, joka on juuri palannut kolmen kuukauden Japanin vaihdostaan. Lue lisää »

Hyviä työntekijöitä yrityksille

Ammatillisesta koulutuksesta työllistytään paremmin kuin koskaan. Oppilaitoksen tärkein tehtävä on kuunnella yritysten ja julkisen sektorin tarpeita. Lue lisää »

Vuodessa uuteen ammattiin

“Jos en nyt mene opiskelemaan, en mene koskaan”, pähkäili 48-vuotias Seija Manninen vuosi sitten lokakuussa, kun törmäsi sattumalta Zemppi Areenan rekrytointitilaisuudessa mahdollisuuteen täydentää aiempaa koulutustaan. Manninen oli aiemmalta koulutukseltaan kotitalousteknikko, mutta koki hankalaksi työllistyä tutkinnollaan, joka oli jo vanhentunut. Lue lisää »

VALMA – hyvä vaihtoehto, jos et vielä tiedä mitä ammattia haluat opiskelemaan

OSAOn Kontinkankaan ja Pudasjärven yksiköissä järjestetään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa (VALMA) – koulutusta. Koulutuksessa vahvistetaan valmiuksia hakeutua ammatilliseen koulutukseen ja jokainen opiskelija saa valmennusta sopivaan jatkopolkuun. Lue lisää »

Maaseudun nuorilla motivaatio kohdallaan

Rauhallisessa ympäristössä peltojen keskellä sijaitsee Oulun seudun ammattiopisto OSAOn Muhoksen yksikkö, jossa opiskellaan auto-, maatalous-, metsä- ja ravintola-alaa. Lue lisää »

Yrityspolku täsmäkouluttaa osaajia yrityksiin

OSAO kouluttaa osaajia työelämään ja verkostoituu samalla aktiivisesti yritysten ja muiden kumppanien kanssa. Lue lisää »

Oppisopimuksella lähiavustajaksi

Rauli Räsänen ja Arja Törmänen aloittivat elokuussa 2018 oppisopimusopiskelun lähiavustajaksi Intiön hoivakodissa. Lue lisää »

Hilikku avasi OSAOn opetusravintolana

Hilikku Kasarmintiellä on palvellut OSAOn opetusravintolana elokuusta lähtien, ja asiakkaita on riittänyt siitä asti. Lue lisää »