OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut

Yhdessä alueen eduksi

OSAO on vahva koulutusyhteisö, joka yksin ja yhdessä verkostonsa kanssa mahdollistaa osaamista ja kehittää toiminta-alueensa kilpailukykyä ja vetovoimaa. Lue lisää »

Tutkinto ja työpaikka saavat turvallisuusvalvojan hymyilemään

”Ammattiin valmistuminen ja mielenkiintoinen työ Pelson vankilassa on parasta juuri nyt”, kertoo OSAOsta turvallisuusvalvojaksi valmistunut Sini Hyvärinen. Työpaikasta tulee hyvä ja luottavainen mieli. Lue lisää »

Ensihoitaja oppii uutta jokaisena työpäivänä

Miia Asikainen valmistui OSAOsta perustason ensihoitajaksi 29. toukokuuta. Erinomaisesti opinnoistaan suoriutuneen nuoren tulevaisuudessa häämöttää ensin työ Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella ja myöhemmin jatko-opiskelu. Lue lisää »

Visio ja intohimo ajavat yrittäjää

Mia Myllymäki vaihtoi kätilön työnsä puutarha-alan perustutkintoon, kiinnostui NY-yrittäjyydestä ja tekee nyt täysipäiväisesti luovaa työtä. 25. huhtikuuta OSAOsta valmistuneen Mian oma yritys, Kukkastudio UnelMia, pyörii jo täysillä. Lue lisää »

Laatu ja luottamus yhdistävät yritykset ja opiskelijat

OSAOn matkailualan ensimmäisen vuoden opiskelijat olivat mukana toteuttamassa Pohjois-Suomen Erämessuja, jossa vieraili kolmen päivän aikana yli 38 000 kävijää. Messujärjestäjä Lapin Messut uskoo yritysten, OSAOn ja muiden oppilaitosten väliseen työelämäyhteistyöhön. Lue lisää »

Mitalijahtiin unelmalajissa

Taitaja-kisassa alle 21-vuotiaat ammattiin opiskelevat mittelevät Suomen mestaruuksista yli 40 kilpailulajissa. Joensuussa järjestetään 21.–23. toukokuuta Taitaja2019, jonka teema on ”Osaamisen iloa”. Lue lisää »

Työllisyysnäkymät paremmiksi alle puolessa vuodessa

Työttömyysturvalaki muuttui vuodenvaihteessa: nykyään työtön työnhakija voi opiskella lyhytkestoisia, alle 6 kuukauden mittaisia opintoja työttömyysetuudella. OSAO tarjoaa alueen työelämän tarpeiden mukaisia perus- ja ammattitutkintojen osia, joita kuka tahansa voi hakeutua opiskelemaan. Lue lisää »

Sähköasentaja hioo taitonsa työpaikalla

Sähköasentaja oppii työn perusteet ja turvallisuuden koulussa, ja tuiki tärkeät käytännön taidot karttuvat työmaalla. OSAOn Pudasjärven yksikössä uusien sähköasentajien koulutus alkaa 7.8.2019, ja jatkuva haku syksyn ryhmään on käynnissä 10.5. asti. Lue lisää »

Hyvinvointilinja työelämän tueksi

Työssä jaksamisen ongelmat, uupuminen ja erilaiset stressin ja ihmissuhteiden aiheuttamat oireet ovat tulleet ”normaaliksi” työelämässä. Todellinen tai tehty kiire, paineet, aikataulutus ja töiden suunnittelemattomuus aiheuttavat ihmisille psykofyysisiä oireita ja sairauksia. Työstä poissaolot eri syin vaikeuttavat työyhteisön pitkäjänteistä työn edistymistä, työhön sitoutumista ja työniloa. Toistuvat sairauslomat ovat henkilölle itselleen kuormittavia ja ne ovat työnantajalle myös taloudellisesti kalliita. Lue lisää »

Kasvava puuteollisuus tarvitsee moderneja osaajia

Sahateollisuuden prosessinhoitajille on tarjolla paljon töitä kasvavalla puualalla. OSAOn Pudasjärven yksikön puuteollisuuden perustutkinnon haku on auki 10.5. saakka. Lue lisää »