OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut

Laborantin työ SSAB:lla on tarkkaa ja tärkeää

OSAOsta valmistuneen Juha Jussilan mielestä hyvä laborantti on rauhallinen, tarkka ja taitava suunnittelemaan ajankäyttöään. Hän itse työskentelee kemian laboratorion esimiehenä SSAB:n tehtaalla Raahessa ja vastaa siitä, että työt laboratoriossa tehdään ajallaan ja turvallisesti. Lue lisää »

Taitoa lasten valmentamiseen

Virpiniemen liikuntaopistolla laajennetaan koulutustarjontaa lasten valmentamiseen. Yhtenä osaamisalueena Virpiniemen kouluttajilla on taidon kehittäminen. Koko henkilökunta on koulutusprosessissa TAITOC®-konseptin kouluttajiksi. Lue lisää »

Näe kevät floristin silmin

Kauppakeskus Valkea täyttyy viikonloppuna upeasta keväisestä kukkaloistosta, kun OSAOn valmistuvien floristiopiskelijoiden näyttötyöt ovat esillä Floristinen kevätvimma -näyttelyssä 12.–14.4. Lue lisää »

Kaikki ovat tähtiä SAKUstarsissa

Veera Hanhisuanto ja Miska Eeronheimo lähtevät SAKUstarsiin laulamaan ja pitämään hauskaa, mutta menestyskin kiinnostaa nuoria laulajia. Voittamista tai häviämistä tärkeämpää on kuitenkin kokemusten karttuminen ja mahdollisuus näyttää kykynsä musiikkialan ammattilaisille. Lue lisää »

Välinehuoltaja – terveydenhuollon ytimessä

Välinehuoltoala on nopeasti kehittyvä työelämän ala, jossa työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä hyvät. Välinehuoltoa on luonnehdittu sairaalan sydämeksi, jota ilman ei esimerkiksi leikkaustoimintaa voisi olla. Lue lisää »

VALMA-opinnoista eväät ammatilliselle polulle

Koulutukseen ja ammattiin liittyvät valinnat ovat nuoren tärkeimpiä päätöksiä. Aina asiat eivät etene suunnitellusti ja itselle sopiva ja kiinnostava ala voi olla hakusessa tai opiskelupaikka on jäänyt muuten saamatta. Joskus ensimmäinen valinta ei olekaan osoittautunut sopivaksi vaihtoehdoksi. Onneksi on VALMA! Lue lisää »

NOPO ohjaa yhdessä ja yksilöllisesti

Peruskoulun jälkeinen jatkokoulutuspolku voi olla osalle nuorista epäselvä. OSAO ja Oulun kaupunki järjestävät yhdessä tehostettua opinto-ohjausta, jossa nivelvaiheen opinto-ohjaaja eli NOPO antaa nuorelle yksilöllistä ohjausta. Tavoitteena on kirkastaa oppilaan uratavoitteita ja kiinnittää nuori opiskelupaikkaan. Lue lisää »

Kunniaa ansiokkaalle asiantuntijalle

Ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi sai Osekkin tietohallintopäällikkö Jarno Temosen tunnelmat vaihtumaan pienen hämmennyksen kautta iloon. Lue lisää »

Tavoitteena oma apteekki

Kaksoistutkinnon OSAOssa suorittanut Maria Moilanen työllistyi jo opiskeluaikana Rotuaarin Apteekkiin. Tuore lääketeknikko viihtyy monipuolisessa työssä ja suunnittelee jatko-opintoja yliopistossa. Lue lisää »

Yksilöllistä tukea opiskelijan tarpeisiin

”Meillä on noin 10 000 opiskelijaa, joten tuen tarpeitakin on paljon ja ne ovat yksilöllisiä”, kuvailee OSAOn suunnittelupäällikkö Seija Iwendorff, joka työskentelee OSAOssa opiskelijoiden tuen ja ohjauksen parissa. Lue lisää »