OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Aikuisopiskelija jaksaa panostaa

Aikuisopiskelija jaksaa panostaa

Aikuisopiskelija jaksaa panostaa

Aikuiselta ammattitutkinto-opiskelijalta löytyy motivaatiota, joka nuorena helposti uupuu. Työpaikalla tehtävät näytöt ja koulussa käytävät teoriaopinnot tuovat opiskelijalle tutkinnon.

Opiskeleminen aikuisena on vallan erilaista kuin nuorena. Sen tietää Tero Holappa, 32, joka aloitti viime vuoden tammikuussa maarakennuskoneenkuljettajan ammattitutkinto-opinnot Haukiputaalla. Ennen opintoja Holappa ehti työskennellä Oulun Maa- ja Vesirakennuksella yhdeksän vuotta.

– Olin jo aiemmin miettinyt, että voisin lähteä opiskelemaan, joten kun siihen sitten tarjoutui mahdollisuus, päätin ryhtyä tuumasta tekoihin. Josko sitä kautta pääsisi montusta vähän ylemmäksi, Holappa toteaa.

Koulutus kestää noin kaksi vuotta ja siihen kuuluvat lähiopetuksessa tapahtuva teoriaopetus sekä käytännön näytöt, jotka tehdään työpaikalla. Holappa ei ole vielä tehnyt yhtään näyttöä, vaan koulutus on toistaiseksi keskittynyt teoriaopintoihin. Silti opiskelu jaksaa kiinnostaa aivan eri tavalla kuin lähes viisitoista vuotta sitten.

– En tiedä vielä, että alanko sitten tosissani konemieheksi, mutta ainakin se on mahdollista. Teininä sitä kiinnosti muut asiat enemmän kuin opiskelu. Vaikka lukeminen muuten kiinnostaakin, jäivät oppikirjat vähälle käytölle.

Haukiputaan yksikössä yhteiselo nuorten ja aikuisten kesken sujuu mutkattomasti. Ryhmän ikähaitari vaihtelee reilusta parikymppisestä yli viisikymmentävuotiaisiin. Suhde opettajaan on rennompi ja tasavertaisempi.

– Opettajalta on helppo kysyä, jos jotakin kysyttävää tulee. Työpaikalla opiskeluuni on suhtauduttu positiivisesti ja työnjohtajan kanssa saan helposti sovittua opiskelupäivät. Onhan se vaihtelua mennä aamulla kouluun, kun saa vielä nukkua tunnin pidempään, Holappa lohkaisee.

13 maaliskuuta 2014