OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Alanvaihto avasi uuden maailman

Alanvaihto avasi uuden maailman

Alanvaihto avasi uuden maailman

Lasten ja nuorten parissa Huhta pääsee käyttämään vuorovaikutustaitojaan ja tekemään töitä heidän hyväkseen.

Pudasjärveläinen Vesa Huhta on juuri saanut päätökseen vuoden kestäneet koulukäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto-opinnot. Opinnoista innostuneena hän ei suinkaan aio jättää koulutustaan tähän vaan on suunnannut katseensa jo ensi helmikuussa alkavaan lasten ja nuorten erityisohjauksen ammattitutkintoon.

”Koulutus avasi minulle täysin uuden maailman. Odotan innolla, että pääsisin alan töihin. Jos töitä tulee, menen töihin ja jos ei, niin sitten helmikuussa opiskelemaan”, Huhta summaa. Alan vaihto avasi hänelle kokonaan uuden maailman. Lasten ja nuorten parissa Huhta pääsee käyttämään vuorovaikutustaitojaan ja tekemään töitä heidän hyväkseen.

”Alanvaihto oli kiinnostanut minua jo pitkään. Kun koulutus järjestettiin Pudasjärvellä, tuli vihdoin hyvä tilaisuus. Lisäksi kuulin useista eri tahoista, että alalle tarvittaisiin nimenomaan miehiä”, Huhta kertoo.

Hyppyä tuntemattomaan ei ole tarvinnut katua. Niin koulutus kuin opiskelijakollegat osoittautuvat hienoiksi. Opiskeleminenkin oli muuttunut vuosien saatossa. Kiitosta Huhdalta kerää erityisesti opettajat ja opintojen käytännönläheisyys. ”Meillä oli opettajia, jotka ovat olleet pitkään alalla ja heillä oli valtava tiedon määrä ja rikkaus. Työmäärä vähän yllätti kun istui penkkiin ensimmäisen kerran. Kyllä siinä joutui tekemään töitä, että vuodessa selviää.”

Huhta on ehtinyt elämässään työskennellä nuorten kanssa niin armeijan leivissä kuin kaupassa, jossa hän on opastanut harjoittelijoita. Siksi opintoihin liittyvistä harjoitteluista ala-asteella tehtävä jännitti enemmän kuin ammattikorkeakoulussa. ”Lasten kanssa on helppo olla. Se oli todella antoisaa ja ehdottomasti lähtisin uudestaan. Kun alussa selvisi mitä kaikkea opinnot pitävät sisällään, se oli enemmän mitä olin ajatellut, mutta niin se kaikki vaan avautui ja lähti sujumaan”, Huhta summaa.

Kotipaikkakunnalla opiskeleminen oli Huhdasta loistavaa, sillä vapaa-aikaa pystyi viettämään luonnonhelmassa harrastusten metsästyksen, kalastuksen ja koirien kanssa olemisen parissa. Tulevat syntymäpäivätkin hän viettää jahtiviikonlopulla.

Koulutukseen on haku käynnissä
Lasten ja nuorten erityisohjauksen ammattitutkinnon valmistava koulutus alkaa OSAOn Pudasjärven yksikössä 4.2.2015. Haku on käynnissä ja päättyy 15.1.2015. Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1-1,5 vuotta. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona, jolloin aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan opiskelusuunnitelmaa laadittaessa ja ammattitaito osoitetaan työssäoppimispaikoilla aidoissa työtilanteissa. Valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, itseopiskelusta ja työssäoppimisesta. Opiskelijaksi valittavalla tulee olla aiempaa koulutusta tai työkokemusta lasten ja nuorten kanssa työskentelystä tai muista ohjaus- ja kasvatusalan tehtävistä.

Lasten ja nuorten erityisohjaajan työpaikka on monikulttuurisessa työssä, päivähoidossa, lapsi- ja perhetyössä, erityisnuorisotyössä tai lastensuojelutyössä. Hänen asiantuntijuus kohdistuu lapsiin, nuoriin, erityiskasvatukseen sekä perheiden hyvinvointiin ja elinoloihin. Erityisohjaaja toimii lasten, nuorten ja heidän perheidensä lisäksi jäsenenä monialaisissa ryhmissä. Sosiaaliset taidot kuten verkostoitumiskyky ja yksilöllisen ja yhteisöllisen ohjauksen haasteiden tunnistamiskyky auttavat työssä.

Kysy lisää: Kaisu Möttönen p. 050 573 2584, kaisu.mottonen@osao.fi

Ilmoittautuminen www.osao.fi/aikuiskoulutuskalenteri tai
pyytämällä hakulomake Marjut Mertalalta p. 050 575 8307 tai marjut.mertala@osao.fi

19 marraskuuta 2014

Tunnisteet: aikuinen, aikuiskoulutus, Lapset, nuoret,

Kommentointi