OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Aluemestari valmistuu turvallisuusvalvojaksi

Aluemestari valmistuu turvallisuusvalvojaksi

Aluemestari valmistuu turvallisuusvalvojaksi

Jesse Anthoni on yksi OSAOsta tänä keväänä ammattiin valmistuvista opiskelijoista.

Jesse Anthoni, 24, valmistuu turvallisuusvalvojaksi OSAOn Limingan yksiköstä. Anthoni kehuu opintoja ja henkilökuntaa mukavaksi ja suuntaa katseensa alan töihin.

Turvallisuusala on selvästi Anthonille oikea, sillä hän voitti Suomen Mestarivartija kisoissa aluemestaruuden. Erityisen hienoksi voiton tekee se, että kisa oli avoin opiskelijoiden lisäksi myös jo työtä tekeville henkilöille.

– Kilpailu oli kyllä kova, varsinkin Helsingissä pidetyssä finaalissa oli haastavia tehtäviä. Opettajat olivat kuitenkin valmistaneet meitä hyvin, joten olin harjoitellut paljon. Kilpailu koostui kirjallisista tehtävistä sekä näytöistä ja fyysisistä testeistä, Anthoni kertoo.

Turvallisuusalalle Anthoni haki armeijan jälkeen. Tuolloin suunnitelmansa olivat vielä auki ja hän sattui näkemään ilmoituksen opinnoista.

– Opiskelu on ollut todella mukavaa ja ammattitaitoista. Opiskelu on vastannut mielikuviani siitä mitä ajattelin sen olevan. Opettajat ovat myös joustavia ja heidän kanssaan on pystynyt sopimaan asioista, jos on tullut jotakin esteitä.

Töihin suoraan opinnoista

Opinnot kestivät kaksi ja puoli vuotta ja sinä aikana ryhmä tuli toisilleen tutuksi. Tulevaisuudessa osan kanssa yhteydenpito varmasti säilyy. Kaikilla heistä oli lukio- tai muu pohjakoulutus, joten opiskelumotivaatio oli jokaisella korkea.

Anthoni työllistyi opintoihin kuuluvan vartioinnin opintojakson aikana firmaan, jossa hän oli tutustumassa työelämään.

– Tulevaisuuden suunnitelmani ovat vähän auki. Tarkoitus olisi tehdä nyt töitä ja ehkä joskus tulevaisuudessa lähteä vielä opiskelemaan vaikka ensihoitoalaa.

Ennen kuin Anthoni ehtii kokonaan uppoutua työelämän pariin, hänellä on vielä yksi etappi suoritettavana, nimittäin valmistuvan opiskelijan puheen pitäminen.

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

26 toukokuuta 2014

Tunnisteet: ammattiin, Liminka, turvallisuusvalvoja, valmistua,

Kommentointi