OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Ammattilaiseksi työn tiimellyksessä

Ammattilaiseksi työn tiimellyksessä

Ammattilaiseksi työn tiimellyksessä

Noora Slotte työskentelee oululaisessa valokuvausliikkeessä.

Oululaistunut Noora Slotte opiskelee oppisopimuksella valokuvaajan ammattitutkintoa. Hän suosittelee oppisopimusta heille, jotka oppivat tekemällä.

Noora Slotte, 28, opiskelee juuri siellä, mistä hän on haaveillut jo vuodesta 2008. Viime tammikuussa Slotte aloitti oppisopimuskoulutuksen OSAOssa. Hän suorittaa tietopuoliset opinnot Visuaaliviestinnän instituutissa Tampereella.

Slotte työskentelee oululaisessa Studio P.S.V:ssä valokuvaajana ja hänen on helppo sitoa opintonsa osaksi töitä.

– Suurin osa kouluun tehtävistä töistä on asiakaslähtöisiä, joten työt saa sidottua luonnollisesti osaksi opintoja. Toki niihin tulee käytettyä myös omaa vapaa-aikaansa, mutta helposti nämä menevät käsikädessä, Slotte kertoo.


Kuvaushetket työn parasta antia

Slotte on menestynyt työssään, sillä hän voitti Suomen Ammattivalokuvaajat yhdistyksen vuosikilpailun Haastaja-sarjan. Sen lisäksi Slotte tuli jaetulle toiselle sijalle Häät-lehden järjestämässä kilpailussa, jossa oli yli 400 osallistujaa alan kovimmista ammattilaisista lähtien.

– Pidän ihmisistä ja eläimistä. On hienoa, kun saa kuvattavasta jotain irti tai tuotua persoonallisen piirteen esiin. Pidän siitä luottamuksesta, joka kuvattaessa syntyy, Slotte sanoo.

Ammattitaito kasvaa vaiheittain

Slotte kertoo ammattitaidon lisääntyvän päivittäin. Parhaiten hän oppii juuri työtä tekemällä. Sloten työpaikkaohjaajana toimiva valokuvaajamestari Reijo Koirikiven opastuksella on ollut valtava merkitys Slotten oppimiselle.

– Reijo on yksi Suomen arvostetuimmista muotokuvaajista ja olen oppinut häneltä, että ammattitaito kasvaa vaiheittain. Saattaa mennä pitkäänkin tasaisesti ja sitten nopealla tahdilla tulee isoja harppauksia, Slotte kertoo.

Oppisopimuskoulutus opettaa paljon myös asiakaspalvelusta ja yrittäjyydestä. Slotte suosittelee oppisopimuskoulutusta kaikille, jotka oppivat parhaiten tekemällä.

teksti: Saara Kärki
jutun pääkuva: Jouni Ylisuutari

22 toukokuuta 2015

Tunnisteet: #ammattitutkinto, #oppisopimus,

Kommentointi