OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Esteetikko nappasi EM-kultaa

Esteetikko nappasi EM-kultaa

Esteetikko nappasi EM-kultaa

"Meikissä melkein tärkeintä on ihon kuultavuus ja tasaisuus. Siksi kannattaa käydä ammattilaisella, joka neuvoo juuri asiakkaalle sopivat tuotteet ja niiden käytön. Varsinkin nuorten meikkausta aloittavien kannattaa panostaa siihen, niin ei tule ylilyöntejä", neuvoo EM-kultamitalisti Anna-Kaisa Lehtonen.

Oululainen kosmetologi uurasti kultaa ammattitaidon EM-kilpailuissa Ranskan Lillessä. Voitto vaati satoja tunteja harjoittelua ja kovaa kanttia.

Anna-Kaisa Lehtonen tiesi viimeistään yläasteella, että hän haluaa opiskella kosmetologiksi. Eikä hän sitä ennenkään ollut vakavasti miettinyt muita aloja.
– Minussa on aina ollut vähän esteetikon vikaa. Kauneudenhoitoalan opinnot OSAOssa tuntuivat heti omalta. Olin onnekas ja sain töitä valmistumisen jälkeen ja olen ollut kaksi vuotta töissä Kauneushoitola Satumaissa. Työnantajani on tukenut kilpailuihin harjoitteluani ja antanut käyttää aikaani siihen, Lehtonen kertoo.

Töiden lisäksi Lehtosen on pitänyt kiireisenä kilpailuihin harjoitteleminen. Lokakuun alussa Ranskan Lillessä napattu ammattitaidon kultamitali ei tullut helposti. Lehtonen on laskujensa mukaan osallistunut yhteensä kuuteen eri kilpailuun. Taitojaan hän mittasi viime vuonna MM-kisoissa, joissa hän sijoittui viidenneksi. – Tähän on hyvä lopettaa kilpailu-ura. Viime vuodet ovat täyttyneet niin tiiviistä harjoittelusta ja kilpailemisesta, että nyt tarkoitukseni on keskittyä muutaman vuoden ajan normaaliin työelämään.

Kilpailuun Lehtosta luotsasi valmentaja OSAOn lehtori Kaija Paavola kannustavin ja vaativin ottein. OSAOn Myllytullin yksikkö on säilynyt opintojen jälkeenkin Lehtoselle tuttuna paikkana, sillä siellä hän Paavolan kanssa valmistautui kisoihin. Lehtonen korostaa valmentajan tärkeyttä. Hänen ansiostaan lukuisat toistot iskostuivat Lehtosen lihasmuistiin niin hyvin, että kantti kesti muutaman kymmenen sentin päässä seisovan kisayleisön kommentit epäröimättä.

– Tämä vaatii intohimoa omaan lajiin. Reenaaminen ei saa maistui pakkopullalta. Voittoni lienee ratkaissut miehen vartalon- ja kasvohoito. Se oli minulle tehtävistä vaikein ja harjoittelin sitä paljon.

Vaikka Lehtonen suunnittelee tavallista arkea työn ja harrastusten parissa, siintää tulevaisuudessa uusia opiskelumahdollisuuksia. – Suoritan parhaillaan kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella. Minua kiinnostaisi estenomin opinnot ammattikorkeakoulussa. Ne pitää suorittaa, jos haluaa opettajaksi. Se on yksi haaveistani.

Anna-Kaisa Lehtonen, kosmetologi
• Saavutus: Kauneudenhoidon kultaa ammattitaidon EM-kilpailuissa
• Ikä: 21 vuotta
• Siviilisääty: Sinkku
• Harrastaa: Kuntosalia ja lenkkeilyä. Pelannut myös jääkiekkoa.
• Lempielokuva: Sinkkuelämää
• Jos saisi käyttää vain yhtä meikkituotetta, se olisi: Ripsiväri
• Kauneusvinkki kiireiselle: Satsaa ihoon ja kulmiin.

Teksti: Saara Kärki ja Marsa Jurvakainen
Kuva: Jouni Ylisuutari

4 marraskuuta 2014

Tunnisteet: ammattitaito, EM, kauneudenhoito, kosmetologi,

Kommentointi