OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Haaveesta tuli totta matkailualan opinnoilla

Haaveesta tuli totta matkailualan opinnoilla

Haaveesta tuli totta matkailualan opinnoilla

Aikuisopiskelija Veijo Pakanen suunnittelee perustavansa oman matkailupalveluyrityksen.

Oma ala voi löytyä myös yli 50-vuotiaana. Veijo Pakanen kehuu opiskelua Pudasjärvellä ja odottaa innolla uutta ammattiaan.

Iiläinen Veijo Pakanen, 53 on tehnyt töitä koko aikuisikänsä. Sen sijaan opiskelija hänestä tuli vasta viime syksynä, kun hän aloitti matkailupalvelujen tuottajan opinnot OSAOn Pudasjärven yksikössä. Pakanen kertoo, että opinnot ovat alusta asti tuntuneet itselle sopivilta.

– Opiskelu on hauskaa ja mielenkiintoista. Olemme tehneet paljon töitä ja käyneet tutustumassa erilaisiin kohteisiin. Juuri taannoin sanoin ystävälleni, että tämä tuntuu siltä kuin lomalla olisi, Pakanen nauraa.

Pakanen on aina pitänyt luonnossa olemisesta. Litokairan alue on hänen sydäntään lähinnä ja siellä hän on kulkenut runsaasti. Litokaira on Euroopan suurin suojeltu suoalue ja se sijaitsee Pudasjärven ja Ranuan alueella.

Koulutus sopivan lähellä

Pakanen oli miettinyt jo vuosia aikaisemmin eräoppaan koulutusta, mutta hakeutuminen oli aina tyssännyt liian pitkiin välimatkoihin. Nyt Pakanen suorittaa lisäksi eräoppaan koulutuksen näyttötutkintona.

– Suunnitelmissa olisi perustaa jossain vaiheessa pienimuotoinen matkailupalveluiden yritys. Voisin minä toki olla muillekin töissä.

Opiskeleminen on nykyään aivan erilaista kuin vuosikymmeniä sitten. Aikuisena Pakanen kertoo hahmottavansa kokonaisuuksia eri tavalla. Hän kehuu opettajia ja ryhmän yhteishenkeä.

– Tämä sopii kaikille niille, jotka eivät halua vain istua luokassa ja jotka tykkäävät projekteista.

Lue lisää matkailupalvelujen tuottajan koulutuksesta »

OSAOn Pudasjärven yksikössä on mahdollisuus suorittaa matkailupalvelujen perustutkinto ja valmistua matkailupalvelujen tuottajaksi aikuisille suunniteltuna näyttötutkintona. Siinä tutkinnon suorittajan aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan henkilökohtaista opintosuunnitelmaa tehtäessä ja tarvittava ammattitaito on mahdollista hankkia monimuotoisesti. Valmistavassa koulutuksessa 2-3 viikon pituiset lähiopetusjaksot vuorottelevat työssäoppimis- ja etäopiskelujaksojen kanssa. Matkailupitäjänä tunnettu Pudasjärvi tarjoaa loistavat puitteet matkailualan opiskeluun luontonsa ja Syötteen matkailualueen läheisyyden takia.


teksti: Saara Kärki ja Kaisu Möttönen
kuva: Jouni Ylisuutari

9 kesäkuuta 2015

Tunnisteet: #eräopas, #matkailuala, #Pudasjärvi,

Kommentointi