OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Haukiputaan autoalan opetustilat kuin merkkiliikkeessä

Haukiputaan autoalan opetustilat kuin merkkiliikkeessä

Haukiputaan autoalan opetustilat kuin merkkiliikkeessä

OSAOn Haukiputaan yksikkö on Suomen johtava autoalan kouluttaja.

Haukiputaan auto-osaston avajaisissa tutustuttiin uusiin, hulppeisiin tiloihin.

OSAOn Haukiputaan yksikkö on Suomen suurin autoalan koulutusyksikkö. Nyt kattavaa opetusta annetaan entistä ehommissa olosuhteissa, sillä vastavalmistuneet tilat pitävät sisällään kaiken mahdollisen.

”Meillä on kuusi kappaletta tuhannen neliön halleja. Meillä voi tehdä autolle kaiken mitä merkkiliikkeissäkin. Lisäksi meillä on automaalauspuoli ja raskaan kaluston korjaamo. Kaikkialta löytyvät niin nykyaikaiset laitteet kuin Suomesta voi tällä hetkellä löytyä. Moni ihmettelee näitä katsellessaan miten pienestä sitä on aikoinaan lähdetty”, kertoo ylpeänä osastonjohtaja Kari Määttä.

Tilojen avajaiset vietettiin 21. - 22.11.2014 reilun 500 kävijän voimin. Paikalla oli niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan lisäksi myös yhteistyökumppaneita kuten maalareita, asentajia ja varaosamyyjiä. OSAOn nuoriso- ja aikuisopiskelijoiden lisäksi tiloista pääsevät hyötymään myös muut autoalan toimijat, sillä niissä järjestetään automallien uutuuskoulutuksia sekä autojen testikursseja.

”Meidän autonmaalauspuolellamme on niin nykyaikaiset laitteet, mitä Suomesta voi tällä hetkellä löytää. Myös autokorinkorjauslaitteemme ovat Pohjois-Suomen nykyaikaisimmat, niiden avulla voimme toteuttaa kaikkia ajateltavissa olevia korinkorjauksia. Meillä ei mene sormi suuhun”, Määttä kehaisee.

Yksikössä voi huollattaa ja korjauttaa autonsa samaan tapaan kuin autokorjaamoissa. Opiskelijat toimivat kaikissa työvaiheissa aina työn vastaanotosta itse auton käsittelyyn. Suunnitteilla on, että jatkossa kuntayhtymän autot huolletaan Haukiputaalla.

”Opiskelijat työskentelevät korjaamopuolen lisäksi työnvastaanottajan apuna. Harjoittelu siinä kestää kaksi viikkoa ja siinä opitaan käytännössä asiakkaan kohtaamista. Siinä päästään testaamaan osaamista ihan käytännön tasolla”, Määttä sanoo.

Lisätietoa autoalan asiakaspalveluista »

OSAO Haukiputaan yksikkö »

teksti: Saara Kärki
kuvat: Jouni Ylisuutari

28 marraskuuta 2014

Tunnisteet: asentaja, auto, autokorinkorjaaja, automaalari, Haukipudas,

Kommentointi