OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Haukiputaan kampus valmistui

Haukiputaan kampus valmistui

Haukiputaan kampus valmistui

Uudisrakennuksen vihki käyttöön 25.4.2014 opetusministeri Krista Kiuru. Juhlaan osallistui parisataa vierasta.

OSAOn Haukiputaan yksikössä opiskelee yli tuhat opiskelijaa. Nyt käyttöön on saatu uudet tilat, jotka palvelevat ensiluokkaisesti niin henkilökuntaa kuin opiskelijoita.

OSAOn uusi Haukiputaan yksikkö vihittiin käyttöön huhtikuun lopussa. Aiemmin useassa eri paikassa sijainneet toimitilat on vihdoin saatu yhden kampuksen alueelle. Rakentaminen saatiin valmiiksi kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen valmistui vuonna 2011 ja toinen viime vuoden lopussa.

– Vanhat tilat olivat jääneet pahasti ajasta jälkeen niin pedagogisesti kuin teknisesti. Lisäksi niissä oli pahoja huoneilmanlaatuun liittyviä ongelmia. Nyt olemme saaneet opetuksen kannalta toimivat, modernit ja turvalliset työympäristöt. Henkilökunnalle ja opiskelijoille tehdyt kyselyt osoittavat, että kaikki ovat olleet lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, Haukiputaan yksikönjohtaja Alpo Kaisto kertoo.

OSAOn Haukiputaan yksikön uudisrakennus toteutettiin kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen valmistui vuonna 2011 ja toinen vuoden 2013 lopussa. Aiemmin useassa eri paikassa sijainneet toimitilat on nyt saatu yhden kampuksen alueelle. Uudisrakennuksen kokonaisneliömäärä on 19 700 m2 ja hankkeen kokonaiskustannus on 32 miljoonaa euroa. Tilojen rakennuttaja ja omistaja on Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk.

Käyttäjät mukana suunnittelussa

Uudet tilat palvelevat käyttäjiään parhaalla mahdollisella tavalla, sillä henkilökunnan ja opiskelijoiden toiveet on otettu huomioon jo rakennusta suunniteltaessa.

– Henkilökunnasta muodostettiin ala- ja toimintokohtaisia suunnitteluryhmiä, jotka muodostivat ajatusta siitä mitä uusilta tiloilta halutaan. Näitä ideoita vietiin eteenpäin rahoituksen puitteissa ja saimme toimivia ratkaisuja.

Merkittävä aikuiskoulutuksen tarjoaja

Uudet tilat tarjoavat mahdollisuuksia myös aikuiskoulutukselle. Kampuksen työsalien varustus on hyvin ajan tasalla, osa jopa käytännön työelämää edellä. Nykyistä aikuiskoulutustarjontaan kehitetään edelleen, mutta ei muuteta.

– Painopisteemme tulee olemaan siinä mitä teemme jo nyt. Tarjoamme merkittävää auto-, sähkö- ja rakentamisalan aikuiskoulutusta. Uudet tilat mahdollistavat opiskelijamäärän kasvun ja siihen Kaisto uskoo tulevaisuudessa mentävän.

13 toukokuuta 2014

Tunnisteet: Haukipudas, kiinteistö, uusi,

Kommentointi