OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Hevoset houkuttelivat Pudasjärvelle

Hevoset houkuttelivat Pudasjärvelle

Hevoset houkuttelivat Pudasjärvelle

Anna-Sofia Koivu opiskeli Pudasjärvellä puolessatoista vuodessa ratsastuksenohjaajaksi. Hän kehuu räätälöityä oppimispolkua ja käytännönläheistä alaa.

Anna-Sofia Koivu tekee juuri työharjoitteluaan OSAOn Pudasjärven yksikössä. Paikka on hänelle entuudestaan tuttu, sillä Anna-Sofia valmistui sieltä ratsastuksenohjaajaksi kolme vuotta aikaisemmin. Nyt hän opiskelee agrologiksi Hämeen ammattikorkeakoulussa.

– Olen aina harrastanut hevosia ja lähdin lukion jälkeen opiskelemaan muuta alaa, mutta kun se ei tuntunut omalta, olivat hevoset luonnollinen vaihtoehto. Huomasin haluavani käytännönläheistä työtä. Olen Oulusta kotoisin, joten Pudasjärvi oli sopivan lähellä, Anna-Sofia kertoo.

Ylioppilastutkintonsa ansiosta Anna-Sofialle tehtiin henkilökohtainen oppimispolku ja hän suoritti opinnot puolessatoista vuodessa. Valmistuttuaan hän työskenteli samassa ratsastuskoulussa, jossa hän oli tehnyt opintoihin kuuluvan työssäoppimisjaksonsa.

– Koululle sopi, että tein työssäoppimisjakson kesällä. Se oli työllistymiseni kannalta erittäin tärkeää, Anna-Sofia tiivistää.

Opintojensa ajan hän asui aina viikot Pudasjärvellä asuntolassa. Hän kehuu asuntolaporukkaa mukavaksi ja käytäntöä toimivaksi. Hevosalan opiskelijoilla oli tallivuorot, jotka kiersivät myös viikonloppuisin, joten toisinaan hän vietti Pudasjärvellä myös viikonloput.

–Pidän siitä, että kaikki hevoset ovat saman tallin alla. Näin pääsee helposti perille siitä, mitä kenellekin kuuluu ja pääsee erilaisten hevosten kanssa tekemisiin. Itsellä tuli vietettyä aika paljon aikaa tallissa, mutta varmasti täällä on muutakin mukavaa tehtävää, Anna-Sofia nauraa.

Anna-Sofia ei ollut heti varma, että hän haluaa jatkaa opintojaan. Omien sanojensa mukaan nälkä on kasvanut syödessä. Vielä Anna-Sofia ei osaa sanoa varmaksi mikä hänestä tulee isona, mutta ainakin opiskelluista tutkinnoista muodostuu niin laaja koulutus, että hänellä on paljon mahdollisuuksia.

– Parasta työssä on sen käytännönläheisuus ja välitön palaute. Hevosesta näkee heti, milloin se voi hyvin ja milloin sillä on joku. Ala sopii kaikille oma-aloitteisille ja alasta kiinnostuneille. Ei sitä tarvitse etukäteen edes tietää paljon mitään, kunhan on halu ja kiinnostus oppia, hän summaa.

Oulun seudun ammattiopiston Pudasjärven yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla ratsastuksenohjaajan lisäksi seuraavat tutkinnot: hevostenhoitaja, sahateollisuuden prosessinhoitaja, matkailupalvelujen tuottaja, lähihoitaja ja sähköasentaja.

Yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

Ratsastuksenohjaajan tutkinto voidaan suorittaa myös näyttötutkintona OSAOn Pudasjärven yksikössä. Koulutukseen on jatkuva haku.

Teksti: Saara Kärki
Kuva: OSAO Pudasjärven yksikkö

10 maaliskuuta 2017

Kommentointi