OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Ihmiset vetivät lähihoitajaopintoihin

Ihmiset vetivät lähihoitajaopintoihin

Ihmiset vetivät lähihoitajaopintoihin

Anu Komulainen. Kuva: Jouni Ylisuutari

Aikuisopiskelija Anu Komulainen kokee lähihoitajan opinnot omakseen ja suosittelee alaa kaikille, jotka haluavat monipuolisen, mutta haastavan työn.

Anu Komulainen haluaa tehdä ihmisläheistä työtä, jossa on vaihtelevuutta. Siksi hän haki ja pääsi opiskelemaan OSAOn lähihoitajaksi aikuiskoulutuspuolella. Opinnot ovat kestäneet reilun vuoden ja ne ovat vastanneet juuri sitä, mitä Komulainen etsi. Valmis ammattilainen hänestä tulee vuoden loppuun mennessä.

– Olen aloittanut lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalan opinnot. Tavoitteeni olisi kuitenkin jatkaa opintoja ensi helmikuussa vammaispuolen osaamisalaopinnoilla. Alunperin lapset ja nuoret tuntuivat eniten omalta alalta, mutta mielenkiinto muihin on kasvanut, kun on nähnyt mitä kaikkea on tarjolla, Komulainen kertoo.

Vammaistyössä Komulaista viehättää itse työ ja asiakkaat. Hän on kerännyt kokemusta tekemällä keikkatyötä muun muassa Tahkokankaalla. Asiakkaiden antama palaute on välitöntä ja aitoa.

Toukokuun Komulainen viettää Etelä-Espanjassa Benalmádenassa, jossa hän tekee työssäoppimisjakson Xanit International -sairaalassa. Vaikka lähteminen jännittää, Komulainen odottaa sitä innolla.

– Koulun kautta on helppo lähteä ja olen saanut todella paljon apua ja tukea kaikkeen tarvitsemaani. Perillä sitten näen millaista se käytännössä on.
Opintojen lisäksi Komulainen on ollut tyytyväinen aikuispuolen opiskelijoihin. Ryhmän ikähaitari kulkee vuosien 21-50 välillä, joten esille pääsee paljon erilaisia näkökulmia.

– Meillä on erittäin hyvä yhteishenki ja olemme tavanneet paljon myös opintojen ulkopuolella. Opiskelu on itsenäistä ja se vaatii paljon oma-aloitteisuutta esimerkiksi verkko-opintojen suhteen.

8 huhtikuuta 2014

Tunnisteet: aikuiskoulutus, tarina,