OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Jokainen valmistuu omassa tahdissaan

Jokainen valmistuu omassa tahdissaan

Jokainen valmistuu omassa tahdissaan

Jouluna valmistuneella Rasmus Kurtilla on jo työpaikka odottamassa.

Työkokemus on valttia myös opinnoissa, sillä sen ansiosta voi valmistua etuajassa. Rasmus Kurtti pääsee aloittamaan työt pintakäsittelijänä puoli vuotta luokkakavereitaan aikaisemmin.

Oulun yliopistollisen sairaalan käytävät ovat tulleet Rasmus Kurtille kuluneen yhdeksän kuukauden aikana tutuksi. Maalarin työt ovat vieneet Kurttia ympäri taloa. Onneksi käytettävissä on tarvittaessa potkulauta.

Kurtti valmistuu joulun alla pintakäsittelijäksi OSAOn Haukiputaan yksiköstä. Hän on työskennellyt kesäisin perheyrityksessä alan töissä. Työkokemuksensa ansiosta hän valmistui jo jouluna.

– Opettajat kehottivat aina ottamaan työtodistukset talteen, sillä niiden ansiosta minulle tehtiin osaamisen tunnustaminen. Sitä tekee työtä mielellään, kun näkee kättensä jäljen, Kurtti summaa.

Työtä tekevälle luonteelle

Ala on tullut Kurtille tutuksi jo kotoa, vaikkei hänellä ollut varsinaista työkokemusta ennen opintoja. Koulutusvalinta syntyi helposti. Opintojen aikana tiedot ja taidot ovat kasvaneet entisestä. Varsinkin työssäoppiminen ja työskentely työmailla ovat olleet Kurtin mieleen.

– Pidän siitä, että pääsee tekemään eikä tarvitse istua luokassa. Hyvällä mielin valmistun, kun pääsen suoraan töihin. Ei tarvitse jäädä kotiin makaamaan, Kurtti sanoo.

Alaa hän suosittelee aktiiviselle luonteelle, joka tykkää tehdä töitä käsillään eikä halua istua aloillaan.

Pintakäsittelijän työnkuvaan kuuluvat muun muassa työt aina maalauksesta tasoite- ja tapetointitöihin. Alalla työt rakentuvat urakoiden ympärille. Kun yhdessä paikassa tulee valmista, odottaa toisaalla jo uudet kuviot.

– Ajattelin tehdä töitä nyt tovin ja sitten mennä armeijaan. Armeijan jälkeen olen ajatellut suorittaa näyttötutkintona maalarimestari-tutkinnon.

OSAOn Haukiputaan yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla maalarin lisäksi seuraavat tutkinnot: autokorinkorjaaja, automaalari, ajoneuvoasentaja, parturi-kampaaja, kokki, tarjoilija, maarakennuskoneenkuljettaja, talonrakentaja, sähköasentaja ja sisustaja. Nuorten yhteishaku on 23.2. – 15.3.2016.

Lue lisää maalarin tutkinnosta »

Teksti: Saara Kärki
Kuva ja video: Jouni Ylisuutari

22 joulukuuta 2015

Tunnisteet: #ammatti, #hyväksiluku, #maalari, #osaamisperusteisuus, #pintakäsittely, #valmistua,

Kommentointi