OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Juontajien asut valmistetaan opiskelijatyönä

Juontajien asut valmistetaan opiskelijatyönä

Juontajien asut valmistetaan opiskelijatyönä

SAKUstars-juontajien mekoissa näkyvät OSAOn värit ja graafiset kuutiot.

OSAOn Pikisaaren yksikössä tekstiili- ja vaatetusalaa opiskeleva 21-vuotias Mirva Lahtinen valmistaa pukuja SAKUstars-kulttuurikilpailun tyttöjuontajille.

Vielä keskeneräisistä puvuista on valmistumassa pitkähihaiset ja leveähelmaiset, 50-luvun tyyliset mekot OSAOn kirkkaissa väreissä. ”Pidimme ensin suunnittelupalaverin missä minulla oli näytillä erilaisia pukumalleja, joista juontajatytöt saivat valita mieluisimman. Minulla ei ollut pukuihin valmista kaavaa, vaan tein ne ja kuosittelun itse. Pukujen pitää näkyä lavalta ja olla mukavia päällä. Ne eivät saa olla tylsiä, vaan niissä täytyy olla jotain säväyttävää”, Mirva kertoo.

Vaatetusompelijaksi valmistuva Mirva on tehnyt aikaisemmin asuja vain itselleen. ”Koulun jakkukurssilla tein jakun luokkakaverilleni, mutta näiden SAKUstars-pukujen valmistus on ensimmäinen isompi juttu. Olen pienestä asti tykännyt tehdä käsitöitä ja äitinikin on vaatetusompelija, joten sieltä se on varmaan lähtenyt ”, Mirva naurahtaa, ”mielestäni kaikkein mukavinta on aina ompeleminen, vaatteen valmistuminen ja sen näkeminen toisen ihmisen päällä, siitä tulee hyvä mieli.”

Mirvan mielestä valmistuksessa haastavinta ovat sovitukset: ”Pitää tietää, mitä mekolle tekee sovituksen jälkeen, jotta siitä saa hyvännäköisen ja istuvan. Tähän mennessä tytöt ovat käyneet kolmesti sovituksessa”, hän kertoo ja jatkaa, ”mekkojen kankaiden käsittely ei ole vaatinut sen suurempia ponnisteluja, mutta alushameessa käytettävää tylliä en ollut aikaisemmin ommellut. Mekkoja tehdessä on oppinut aika paljon pieniä, teknisiä asioita.”

Mirvan voi bongata huhtikuun lopussa Oulussa järjestettävien SAKUstars-kisojen yleisöstä. ”Aika satavarmasti menen katsomaan kisoja. On mukava nähdä itse tekemiäni vaatteita jossain.”

Katso aiheeseen liittyvä SAKUstars-video (Youtube) »

Teksti ja kuva: opiskelija Heidi Hourula OSAO

17 huhtikuuta 2015

Tunnisteet: #kulttuurikilpailut, #luovuudenjuhlaa, #sakustars,

Kommentointi