OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Kaada kaamos - lue opiskelijoiden vinkit

Kaada kaamos - lue opiskelijoiden vinkit

Kaada kaamos - lue opiskelijoiden vinkit

Kaamos on pohjoisen jokatalvinen ilmiö, jossa luonto siirtyy lepoon kiihkeän kevään ja kesän jäljiltä. Pohjolan kaamos voi parhaimmillaan olla loistavien valojen juhlaa. Sitä ilotulitusta tullaan seuraamaan matkojenkin päästä. Meidän ihmisten on mahdollisuus ottaa hetken hieman rennommasti, antaa aikaa itselle. Tänä syksynä olemme saaneet seurata erityisen näyttäviä revontulia, jotka johtuvat auringon aktiivisuudesta.

Kaamoksen negatiivista vaikutusta voidaan lieventää lisäämällä keinovalon määrää, ottamalla itsekin käyttöön hieman hitaamman vaihteen. Etsimällä mielekästä tekemistä kotona ”mössöttämisen” sijaan: lukemista takkatulen ääressä, ottamalla yhteyttä ystäviin ja vaikkapa hakeutumalla kansalaisopiston kurssille tai tulemalla opiskelemaan OSAO Pudasjärven yksikköön. Vapaita opiskelupaikkoja on tarjolla esimerkiksi sille, joka haluaa oppia käsittelemään puuta, tekemään sähkötöitä, opastamaan matkailijoita tai vaikka käsittelemään hevosia.

Jo perinteeksi muodostunut Kaamoksen kaatajaiset -tapahtuma järjestetään jälleen 20.11.2014 klo 18.00 alkaen OSAOn Pudasjärven yksikössä. Kaamoksen kaatajaisissa on tarjolla monenlaista nähtävää ja koettavaa, Kokemuksia kaikille aisteille. Tarjolla on perinteikkäitä toimintoja, kuten heti tilaisuuden alussa oleva hevosshow, joka vedetään ennen kuin paikalle sytytettävät moninaiset tulet alkavat loimota liiaksi pelottaen eläimiä. Myös jotain uutta ja kummallista, jopa kenties hieman ihmisiäkin pelottavaa koettavaa on tarjolla. Tunnelmallinen vinttikahvila kahveineen ja musiikkeineen palvelee tapahtuma-alueella.

Näin selätät kaamoksen

  • Näe kavereita usein
  • Tee yhdessä kaikkea kivaa
  • Katso hyvä elokuva
  • Polta kynttilöitä tuomaan valoa ja lämpöä kylmiin ja pimeisiin talvi-iltoihin
  • Naura niin, että mahaan sattuu
  • Nauti toistenne seurasta hyvän ruuan parissa
  • Tee ihan mitä vaan, joka saa kaamoksen unohtumaan.


Muistakaa myös nukkua riittävästi. Älkää murehtiko tulevaa, vaan eläkää hetkessä. Näin ette hoksaakaan, kuinka kaamos katoaa ja tilalle tulee aurinkoinen kevät!

Teksti: opiskelijat Mertala Jari, Turunen Petri, Riekki Sonja ja Nuorala Paulus
Kuvat: JP Sillanpää

19 marraskuuta 2014

Tunnisteet: kaamos, Pudasjärvi, tapahtuma,

Kommentointi