OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Käytännönläheinen koulutus on parasta

Käytännönläheinen koulutus on parasta

Käytännönläheinen koulutus on parasta

Kuljetuspalvelu OTP Travel työllistää noin 60 henkeä. Kuvassa toimitusjohtaja Juhani Romppainen.

Kuljetuspalvelu OTP Travel haluaa satsata henkilöstönsä kouluttamiseen. Toimivaksi kanavaksi on muodostunut yhteistyö OSAOn kanssa.

OTP Travelin toimitusjohtaja Juhani Romppainen pitää henkilöstönsä kouluttamista erittäin tärkeänä. OTP Travelsissa koulutuksesta on huolehdittu kuluneen kevään aikana tilaamalla koulutuksia OSAOn Kempeleen yksiköstä.

– Kouluttaminen on yhtiön kehittymisen kannalta tärkeää. Se on olennainen asia meidän työkenttäämme. Vanhan ajatusmallin mukaan kuljetusalalla riittää, että on auto ja kuljettaja, mutta eihän se niin ole, Romppainen kertoo.

Koulutukset ovat solahtaneet luontevasti työvuorojärjestelyihin, sillä niitä on pidetty viikonloppuisin. Käytännön järjestelyjen sujuvuus on tärkeää ison henkilökunnan kanssa.

– Pakollisiin koulutuksiin menee jo tietty määrä resursseja ja se tietenkin syö muusta vapaaehtoisesta kouluttautumisesta. Onneksi näitä ”direktiivikoulutuksiakin” voi räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi. Kunhan ne hyväksyttää ensin Trafilla.

Kuljetusala on murroksessa

Romppainen on tyytyväinen, että OSAOn koulutuksissa on pyritty lähestymään käsiteltäviä asioita työelämän näkökulmasta. Näin ollaan saavutettu aitoa vuoropuhelua ja -vaikutusta. Romppainen on saanut kuljettajilta palautetta, että hyvillä kouluttajilla on hallussaan alan ajankohtaiset tiedot ja taidot.

– Alalla eletään voimakasta murroksen aikaa. Työvoimapula on todellinen ja kustannuspaineet ovat arkea. Tässä täytyy olla todella hereillä ja pystyä suhtautumaan markkinamuutoksiin.

Tulevaisuudessa yhteistyö jatkuu samoilla perusperiaatteilla. Näkökulma halutaan pitää työelämästä ja käsiteltävät aiheet ovat päivänpolttavia.

– Pitää kouluttaa niistä asioista, mistä niin henkilökunta kuin johtoporras tarvitsevat lisää tietoa. Aiheiden tulee olla ajankohtaisia ja alan sen hetkiseen tilanteeseen liittyviä.

OSAO on Suomen suurin

OSAOn Kempeleen yksikkö on Suomen suurin logistiikka-alan kouluttaja. Tarjonnassa ovat muun muassa seuraavat logistiikan perustutkinnot: autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, varastonhoitaja ja lentoasemahuoltaja. Tällä hetkellä yhdistelmäajoneuvonkuljettajakoulutusta toteutetaan myös näyttötutkintoperusteisena aikuisille.

Logistiikan ammattitutkinnoista OSAO tarjoaa linja- autonkuljettajan ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta. Tutkintoihin johtavien koulutusten lisäksi valikoimaan kuuluvat myös erilaiset lyhytkoulutukset sekä ammattipätevyyden jatkokoulutukset eli niin sanotut direktiivipäivät.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

14 lokakuuta 2014

Tunnisteet: aikuiskoulutus, kuljetusala, Logistiikka,

Kommentointi

"Hyvä juttu"

Kiitos tekijöille!

Tapio Pudas - 16 lokakuuta 2014 klo 15.11