OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Lähihoitajaa odottavat lukuisat työmahdollisuudet

Lähihoitajaa odottavat lukuisat työmahdollisuudet

Lähihoitajaa odottavat lukuisat työmahdollisuudet

Marjukka Karsikas, Tiia Nissinen, Venla Kiviniemi ja Eveliina Raappana opiskelevat toista vuotta lähihoitajiksi.

Lähihoitajaopiskelijat nauttivat työssäoppimisjaksosta, jossa pääsee haastamaan oman osaamisensa.

Lähihoitajan ammatissa parasta on työn monipuolisuus sekä hyvä työllisyystilanne. Tätä mieltä ovat OSAOn toisen vuoden lähiopiskelijat Venla Kiviniemi, Eveliina Raappana, Tiia Nissinen ja Marjukka Karsikas. Lisäksi heitä kiinnostaa työn merkityksellisyys, sillä siinä saa olla avuksi.

Heillä on juuri alkanut työssäoppimisjakso. Kaikki ovat innostuneita huomattuaan, miten paljon he pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä. Koulutuksen käytännönläheisyys kerääkin kiitosta.

– Harjoitustunnit ovat mielenkiintoisia ja pidän siitä, että harjoittelemme asioiden tekemistä aina sairaalasänkyjen käsittelystä lähtien, Marjukka kertoo.

Opinnot vaativat paneutumista

Venla ja Tiia suorittavat kaksoistutkintoa. Molemmat odottivat opintojen olevan rankempia kuin ne ovat todellisuudessa olleet.

– Paljon liikkuu juttuja, että kaksoistutkinto on ihan hullun hommaa, mutta kyllä siihen tottuu, Tiia kertoo.

– Luulin, että päällekkäisyyksiä olisi enemmän. Käytännössä kaikki hoituu keskittymällä aina siihen asiaan mikä on menossa, Venla jatkaa.

Opiskelu vaatii motivaatiota ja keskittymistä. Opinnot etenevät vauhdilla ja opiskelijoiden on otettava vastuu omasta opintopolustaan. Motivaatiota tuo tieto, että opittuja asioita pääsee toteuttamaan käytännössä heti työssäoppimisjaksolla.

– Tehtävät ovat isompia ja laajempia kuin peruskoulun pienet läksyt, Eveliina toteaa.

Mahdollisuus jatko-opintoihin

Vaikka opinnoista ovat vielä puolet jäljellä, kehuvat nuoret naiset tulevan työelämän monipuolisia vaihtoehtoja. Omasta osaamisalasta riippuu, minkälaisiin töihin tulevaisuudessa pääsee. Lisäksi valittavana on erityyppisiä tehtäviä. Toiset haluavat vuorotöihin, toiset taas päivätöihin.

– Monesti jo työssäoppimisjakson jälkeen voi päästä tekemään keikkatöitä opintojen ohessa, Tiia kertoo.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat kaikilla vielä avoimet, mutta mahdollisesti valmistumisen ja muutaman vuoden työskentelyn jälkeen edessä ovat jatko-opinnot. Monet lähihoitajat jatkavat opintojaan ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajiksi.

Koulutusta naiset suosittelevat niille, jotka tulevat kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen, ovat vastuuntuntoisia ja joilta löytyy henkistä kanttia.

Oulun seudun ammattiopiston Kontinkankaan yksikössä on yhteishaussa tarjolla sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon lisäksi lääkealan perustutkinto. Nuorten yhteishaku on 23.2. – 15.3.2016.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

23 helmikuuta 2016