OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Maatalouslomittajien koulutuspäivät järjestetään helmikuussa

Maatalouslomittajien koulutuspäivät järjestetään helmikuussa

Maatalouslomittajien koulutuspäivät järjestetään helmikuussa

Koulutuksessa keskitytään lomittajien ja eläinten hyvinvointiin.

Muhoksen yksikkö järjestää yhteistyössä Muhoksen kunnan lomituspalvelujen kanssa alueen lomittajille kahden päivän kestoisen koulutustapahtuman helmikuussa 2015.

Muhoksen paikallisyksikön piiriin kuuluu noin 120 vakituista lomittajaa, joista suurin osa osallistuu koulutuspäiviin. Muhoksen lomituspalvelun palvelualueeseen kuuluvat Muhoksen lisäksi Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Oulu, Pudasjärvi, Siikajoki, Tyrnävä ja Utajärvi. Koulutus toteutetaan kolmena kahden päivän kokonaisuutena.

Lomittajan työ on vaihtelevaa ja vaatii laaja-alaista ammattitaitoa. Muhoksen kunnan lomituspalvelut haluaa tarjota lomittajilleen koulutusta, josta on todellista hyötyä käytännön työssä. Lomituspalveluohjaaja Mari Alakopsan mukaan eläinten hyvinvointiin, sairauksiin ja niiden ennaltaehkäisyyn, tuotantoeläintilojen automatiikkaan ja lomittajien työhyvinvointiin liittyvät koulutukset ovat aina ajankohtaisia. Tuleva kahden päivän koulutus on suunniteltu yhdessä lomituspalvelujen kanssa vastaamaan juuri näihin lomittajien arjessa kohtaamiin haasteisiin. Eläinten hyvinvoinnin lisäksi koulutuksessa keskitytään myös lomittajien omaan työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen.

Kouluttajat ovat alansa huippuja. Ensimmäisen koulutuspäivän asiantuntijana toimii Eläintautien torjuntayhdistys ry:n asiantuntijaeläinlääkäri Olli Ruoho. Ruoho antaa toimintaohjeita mm. tarttuvien nautatautien ennaltaehkäisyyn, sairaan eläimen tunnistamiseen ja utareterveyden ylläpitämiseen. Toisen koulutuspäivän asiantuntijana toimii Kaarne Communication Oy:n vuorovaikutusvalmentaja Eeva Kaarne. Kaarnen opastuksella lomittajat pääsevät tarkastelemaan omaa työhyvinvointiaan viestinnän ja vuorovaikutuksen näkökulmasta.

Maatalouslomittajien työ on vaativaa ja arvostettua. Ilman ammattitaitoista ja vastuuntuntoista lomittajaa maatalousyrittäjä ei pääse irtautumaan tilan töistä. OSAO Muhoksen yksikkö on ylpeä saadessaan järjestää koulutusta, joka kehittää lomittajien ammattitaitoa entisestään.

2 joulukuuta 2014

Tunnisteet: eläin, hoitaja, lomittaja, maatalous,

Kommentointi