OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Matkailualassa kiinnostavat ihmiset ja luonto

Matkailualassa kiinnostavat ihmiset ja luonto

Matkailualassa kiinnostavat ihmiset ja luonto

Ronja tykkää työskennellä ihmisten kanssa ja siksi hän kiinnostui alasta.

Asiakaspalvelu ja luonnossa liikkuminen houkuttelivat Ronja Putaalan opiskelemaan Pudasjärvelle.

OSAOn Pudasjärven yksikössä voi opiskella matkailualan perustutkinnon ja valmistua matkailupalvelujen tuottajaksi. Ronja Putaala, 20, tykkää työskennellä ihmisten kanssa ja siksi hän kiinnostui alasta. Asiakkaiden palveleminen on hänestä mukavaa ja hän onkin saanut paljon positiivista palautetta työssäoppimispaikallaan Scandic Oulussa.

– Pidän siitä, että saan oppia uutta ja tehdä asioita. Kaikki työkaverini ovat olleet tosi mukavia ja auttavaisia. Olen alusta asti kysellyt paljon, sillä ajattelen että se on parempi kuin tehdä jatkuvasti väärin, Ronja summaa.

Kolmen kuukauden työssäoppimisjakso on juuri loppunut, mutta Ronja sai onnekseen ravintolasta myös osa-aikaisia töitä, joita voi tehdä opintojen ohessa. Työssäoppimisjaksot ovat loistava väylä tutustua matkailualaan ja myös työllistyä.

Nyt menossa on lähiopetusjakso ja pian opiskelijat lähtevät Helsinkiin Matkamessuille. Sen jälkeen edessä on työssäoppimisjakso Rukalla. Siellä Ronja pääsee tutustumaan opintojen toiseen puoleen, jossa ollaan ravintolan sijaan paljon ulkona, esimerkiksi ohjelmapalveluiden parissa.

– Odotan sitä innolla. En ole koskaan ollut niin pitkää pätkää kaukana kotoa ja kavereista. Tutustun kuitenkin helposti ihmisiin, joten uskon että kaikki menee hyvin. Silloin Rukalla on sesonki jo menossa, joten pääsen harjoittelemaan myös englantia, Ronja kertoo.

Englannin lisäksi ravintolatyössä on päässyt käyttämään ruotsia. Vaikkei kieltä osaisi paljon, ovat asiakkaat positiivisesti yllättyneitä jo pienestä kommentista omalla kielellään.

Lähijaksojen aikana opiskelijat käyvät läpi alaan liittyvää teoriaa, turvallisuusasioita sekä suorittavat EA1- ja EA2 –ensiapukoulutukset.

– Tämä ala sopii kaikille, jotka tykkäävät luonnossa liikkumisesta sekä asiakaspalvelutyöstä. Matkailuala on todella laaja, joten töitäkin on mitä erilaisimpia – niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pudasjärvellä alaa voi opiskella niin perustutkintona kuin näyttötutkintona. Opintoihin kuuluvan työssäoppimispaikan Ronja hankki itse etsimällä netistä tietoa oululaisista hotelleista ja ottamalla niihin yhteyttä.

– Sunnuntaina laitoin viestin ja maanantaina puoleen päivään mennessä sain vastauksen, että paikka löytyisi.

Ronja aikoo jatkaa opintojaan ja hakea opiskelemaan tradenomiksi. Häntä kiehtoo tuntea jokainen puoli alasta, varsinkin jos tulevaisuudessa yrittäjyys sattuisi viemään mukaansa.

Oulun seudun ammattiopiston Pudasjärven yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla matkailupalvelujen tuottajan lisäksi seuraavat tutkinnot: hevostenhoitaja, sahateollisuuden prosessinhoitaja, ratsastuksenohjaaja, lähihoitaja ja sähköasentaja. Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

Aikuisopiskelijat voivat suorittaa matkailupalvelujen tuottajan tutkinnon näyttötutkintona OSAOn Pudasjärven yksikössä. Koulutukseen on jatkuva haku.

teksti: Saara Kärki
kuva: Taneli Kärki

5 tammikuuta 2017

Kommentointi