OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Merilla korjaa maatalouskoneet varmoin ottein

Merilla korjaa maatalouskoneet varmoin ottein

Merilla korjaa maatalouskoneet varmoin ottein

Merilla valmistuu huhtikuussa ja on iloinen, että pääsee työskentelemään omassa unelma-ammatissaan.

Merilla Väisänen unelmoi omasta maatilasta ja tuutoroi toista opiskelijaa maatalouskoneliikkeessä. Tärkeintä on tehdä sitä mistä pitää.

Merilla Väisänen on kasvanut maatilalla Utajärvellä, joten ammatinvalinta maatalousyrittäjäksi oli melko luonnollinen. Hän halusi kuitenkin oppia uutta, joten hän valitsi maatalousteknologiapuolen.

– Olen aina ollut kiinnostunut maatilan töistä, mutta hain teknologiapuolelle, sillä halusin oppia enemmän koneiden korjaamisesta ja huoltamisesta, Merilla kertoo.

Parasta ammatissa on se, että siinä pääsee tekemään töitä käsillään ja työnsä tuloksen näkee heti. Opinnoissa on perehdytty maatalouskoneiden ja –laitteiden korjaamiseen, huoltamiseen ja käyttämiseen.

Tällä hetkellä Merilla on laajennetussa työssäoppimisessa kempeleläisessä Hakatraktorissa ja samalla tutoroi toista opiskelijaa. Aiemmin hän teki samassa paikassa asentajan työparina maatalouskoneiden käyttöhuoltoja.

– Tuutorointi on sujunut hyvin. Vaikka opiskelija on minua vanhempi, on meistä tullut jo ystävät. Saamme aina korjaamopäälliköltä jonkun projektin. Minunkin pitää käydä kysymässä häneltä joitain ohjeita, mutta sitten minä autan ja ohjeistan opiskelijaa. Tarvittaessa kerron miksi mitäkin pitää tehdä, Merilla summaa.

Työssäoppiminen on Merillan mielestä ollut hyödyllistä ja hän on iloinen, että on päässyt tekemään monipuolisia töitä.

– Se on ollut tosi hyödyllistä ja siinä oppii hyvin. Olen päässyt tekemään kunnon remonttihommia. Uskon, että jos harjoittelun suorittaa hyvin ja haluaa korjaamoalalle työllistyä, voi se poikia työpaikan.

Merillan unelma olisi oma maatila, jossa voisi ohessa viljellä maata ja kasvattaa lihakarjaa. Parasta olisi, että pystyisi itse korjaamaan koneet, jos ne hajoaisivat. Osaavalle naiselle se tuskin olisi ongelma.

Ala on varsin miesvaltainen ja Merillakin on toisinaan törmännyt ennakkoluuloihin.

– Jonkun verran siihen törmää. Eivät nuo yleensä usko, että osaan tehdä mitään. Mutta kun sitten sanoo jotain viisasta takaisin, niin sitten se loppuu, Merilla hymähtää.

Merilla valmistuu huhtikuussa ja on iloinen, että pääsee työskentelemään omassa unelma-ammatissaan. Tuleva työllistyminenkään ei huoleta.

– Pitää tehdä sitä mistä tykkää, en välitä muista aloista. Jos sitä tuolla maatalousalalla pelaa korttinsa fiksusti, niin siellä pärjää.

Oulun seudun ammattiopiston Muhoksen yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla maaseutuyrittäjän lisäksi seuraavat tutkinnot: ajoneuvoasentaja, kokki, eläintenhoitaja ja metsäkoneenkuljettaja.

Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

27 tammikuuta 2017

Kommentointi