OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Merkonomia kiinnostaa markkinointimaailma

Merkonomia kiinnostaa markkinointimaailma

Merkonomia kiinnostaa markkinointimaailma

Aleksista on hienoa tehdä yhteistyötä kansainvälisten yritysten kanssa.

Aleksi Käsmä valmistuu juuri kansainvälisen liiketalouden merkonomiksi. Kesätöiden ja armeijan jälkeen tähtäimessä ovat jatko-opiskelut.

Kolme vuotta sitten Aleksi Käsmä oli peruskouluopintojaan viimeistelevä yhdeksäsluokkalainen, joka ei ollut varma menisikö hän lukioon vai ammattikouluun. OSAOn liiketalouden yksikön avoimien ovien päivässä Käsmä löysi itseään kiinnostavan alan.

– En ollut ihan varma siitä, mitä haluaisin perukoulun jälkeen tehdä. Avoimien ovien päivänä yksi piste oli kansainvälinen liiketalous ja siellä heräsi kiinnostukseni. Kävin vielä sen jälkeen järjestetyllä esittelykierroksella ja päätin hakea opiskelemaan, hän kertoo.

Perjantaina Käsmä valmistuu kansainvälisen asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiksi. Opinnot keräävät häneltä kiitosta ja varsinkin erilaiset kansainväliset projektit ovat olleet mielenkiintoisia ja kokemusrikkaita.

– On ollut hienoa tehdä yhteistyötä kansainvälisten yritysten kanssa. Olimme myös harjoitusyritysmessuilla Prahassa, joka oli todella hienoa. Saimme tehdä omat suunnitelmamme alusta asti ja oli mahtava nähdä, miten eri kulttuurit toimivat.

Opetus saa kiitosta

Käsmä kehuu opetuksen laajuutta ja opettajien ammattitaitoa. Opiskelijoiden kesken on vallinnut hyvä ilmapiiri ja Käsmä kehuu myös opetustapaa. Opinnot ovat vastanneet hänen mielikuviaan, joskin hän oletti opintoja teoreettisemmiksi.

– Haastavinta opinnoissa on ollut kirjoituksiin valmistautuminen. Niitä varten piti osata taloushallinnon erilaiset kaavat, kuten myös erilaiset johtamis- ja motivaatioteoriat. Onneksi meillä on kokeneet opettajat ja niin korkea opetuksen taso, ettei niissä voinut epäonnistua, Käsmä summaa.

Opinnot eivät ole kaksoistutkinto, mutta siinä on kaksoistutkinnon piirteitä. Opintoihin kuuluu muun muassa kahden aineen ylioppilaskirjoitukset. Käsmän mukaan koulutus on omanlaisensa, jota on vaikea verrata mihinkään muuhun.

– Suosittelen opintoja esimerkiksi niille, joita vähän kiinnostaa lukio, mutta jotka eivät ole siitä kuitenkaan varmoja. Minua on aina kiinnostanut kansainvälinen liiketoiminta sekä markkinointi. Nämä opinnot ovat hyvä yhdistelmä vähän kaikkea.

Kesäkuuksi Käsmä menee töihin ja sen jälkeen hän aloittaa armeijan. Jatkosuunnitelmat ovat kuitenkin jo olemassa, sillä haaveissa on opiskelupaikka joko kauppakorkeakoulussa tai ammattikorkeakoulussa kansainvälisessä liiketaloudessa.

Kansainvälisen asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiksi voi opiskella OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikössä. 

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

2 kesäkuuta 2016