OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Merkonomista lastenohjaajaksi

Merkonomista lastenohjaajaksi

Merkonomista lastenohjaajaksi

Oppisopimusopiskelija Valtteri Kukkonen rakastaa työtään päiväkodissa.

Kun lastenohjaajaksi valmistuvalta Valtteri Kukkoselta kysyy, mikä oppisopimuksessa on parasta, saa vastaukseksi pitkän listan asioita: lapset, työkaverit, työpaikka, opiskelut ja se, että jokainen päivä on erilainen.

Valtteri Kukkonen valmistui merkonomiksi vuonna 2012. Kun töitä ei omalta alalta löytynyt yli vuoden työttömyyden jälkeen, päätti nuori mies hankkia itselleen toisen ammatin. Samaan aikaan oululaiseen Riihitontun päiväkotiin haettiin työmarkkinatuella reipasta nuorta.

– Olen aina tullut hyvin toimeen lasten kanssa ja tykännyt touhuta heidän kanssaan. Työ kuulosti mielenkiintoiselta ja päätin hakea sitä.

Valtteri aloitti työkokeilun Riihitontun päiväkodissa seuraavalla viikolla. Yksityinen päiväkoti on tarkoitettu 1–6 -vuotiaille lapsille ja se on tunnettu monipuolisesta toiminnastaan.

– Totesin heti työt aloitettuani, että tämä on minun juttuni ja minun alani. Tunne oli molemminpuolista ja kun esimiehet ehdottivat oppisopimusta, laitettiin asia vireille saman tien.


Jokainen päivä on mahtava

Kolmivuotisesta lastenohjaajan oppisopimuksesta valtaosa tapahtuu työpaikalla. Lähipäiviä on yhdestä kolmeen kuukaudessa Kalajoen Kristillisellä Opistolla.

– Meitä on noin parinkymmenen hengen ryhmä. Työskentelemme erilaisissa paikoissa ja vaihdamme paljon kokemuksia. Se on erittäin mielenkiintoista ja antaa paljon ekstraa opiskelujen päälle, Valtteri toteaa.

Opintojen lisäksi koulutukseen kuuluu harjoittelujaksoja. Viimeisin jakso oli Lintulammen iltapäivätoiminnassa.

– Harjoittelujaksoilla on ollut mukava nähdä erilaisia työpaikkoja. Jokaisesta olen oppinut jotain uutta.

Parasta Valtterista oppisopimuksessa on kuitenkin oman päiväkodin lapset, työkaverit sekä työilmapiiri.

– Voin rehellisesti sanoa, että päivääkään en vaihtaisi pois. Rakastan työtäni ja minusta on joka päivä yhtä mahtavaa tulla töihin. Minut on otettu työpaikalla loistavasti vastaan ja minua tuetaan opinnoissa aina kun tarvitsen apua, mies kiittelee.

Hänelle opinnot tuovat työhön uudenlaista syvyyttä, joka lisää ennestään jo mukavan työn arvostusta.

– Tämä on ollut lottovoitto minulle, Valtteri iloitsee.

teksti: Sane Keskiaho
kuva: Jouni Ylisuutari

2 syyskuuta 2015

Tunnisteet: #lastenohjaaja, #oppisopimus, #päiväkoti,

Kommentointi