OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Musiikin kautta voit puhdistaa sisustaasi

Musiikin kautta voit puhdistaa sisustaasi

Musiikin kautta voit puhdistaa sisustaasi

Soda vuoden 2013 SAKUstars-loppufinaalissa.

Haastattelussa on konemusiikin ennakkosarjan ammattituomari, itseään kuvanveistäjäksi, mediataiteilijaksi, muusikoksi ja ties miksi kuvaileva Kari Tykkyläinen.

Tykkyläinen on varsinainen moniosaaja. Hänet tunnetaan mm. Pudasjärven kaupunginvaltuutettuna, Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana tämän vuoden eduskuntavaaleissa, moottoripyöräkerhon presidenttinä, kuvanveistäjänä, sekä YouTube- kuuluisuutena. Tuomaroimaan Tykkyläinen päätyi lajivastaavan, ja ystävän, Juha-Pekka Sillanpään häntä pyytäessä.

Tykkyläinen ei pitänyt tuomarointia erityisen vaikeana, vaan kertoi sen olleen mielenkiintoista, sillä tehtävässä piti tutustua erilaiseen kaupallisia arvoja sisältävään musiikkiin, johon piti kuulemma ensin hiukan totutella. Tehtävän mielekkyydestä huolimatta Tykkyläinen on sitä mieltä, että kilpailussa esitetyistä kappaleista puuttui omaperäisyyttä ja kapinahenkeä, kuten valtavirtamusiikista yleensäkin. Voittajasta tuomari ei juuri osaa mitään sanoa, sillä ennakkosarjojen voittajat on päätetty jo tovi sitten. Uudestaan tuomariksi hän lähtisi joka tapauksessa, vaikka henkilökohtaisesti arvostaakin lähinnä Mississipissä syntynyttä bluesia, sekä heavymetallia konemusiikin sijaan.

Kysymykseeni, miksi hänen mielestään nuorten pitäisi tutustua eri taiteen lajeihin ja musiikkiin, vastaus on hyvin syvällinen ja rehellinen. ”Taiteen ja musiikin kautta voit puhdistaa sisustaasi, purkaa paineita ja ahdistuksia ja vapauttaa tilaa loogiselle ajattelulle.” Tykkyläinen toteaa yksiselitteisesti. ”Käyttäkää omia ideoitanne, käykää discoissa bilettämässä, mutta älkää antako valtamusan vallata päätänne, itse pysyn syntikoista ja läppärimusasta kaukana.”

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. Tänä vuonna kilpailu ovat Oulussa 21. - 23.4.2015.

Konemusiikin ennakkosarjan voitti Sataedulla opiskeleva Nette-Tuulia Eriksson kappaleella Rave life. Kuuntele kappale Youtubesta »

Teksti: Opiskelija Iida-Sofia Saukkoriipi, OSAO
Kuva: Jouni Ylisuutari

20 huhtikuuta 2015

Tunnisteet: #kulttuurikilpailut, #luovuudenjuhlaa, #sakustars,

Kommentointi