OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Olli Pudas teki digikuvataidetta päivässä

Olli Pudas teki digikuvataidetta päivässä

Olli Pudas teki digikuvataidetta päivässä

Haastateltavana on Olli Pudas, 20, Alavieskasta. Kuva sarjasta Taidetta kahdessa tunnissa.

Olli Pudas on parikymppinen nuori herrasmies, joka opiskelee Haapajärvellä maaseutuyrittäjäksi. Olli osallistuu SAKUstars-kisaan jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Taitoa löytyy laulun ja kuvaamataidon puolelta, joissa hän tuntuu olevan jo aika kokenut konkari: ”Lavalle mennään rennolla asenteella, ja on paljon mukavampi antaa kaikkensa ja tietää, että on yrittänyt, vaikka voittoa ei tulisikaan.”

Digikuvataidetta päivässä -kategoriaan hän ei ole aiemmin osallistunut. Itsevarmuuttakin Ollilta löytyy: ”Minä olen täällä, että saan kilpailla, aivan voitosta. Tykkään taistella.”

Digikuvataidetta päivässä -sarjassa hän sijoittui toiseksi, ja on omaan panokseensa tyytyväinen. Pudas kertoo, että jälkeenpäin ajatellen omassa työssä olisi ollut paljonkin parannettavaa, mutta hyväksyy hopeasijan hyvin mielin ja toteaakin olevansa hyvä häviäjä: ”Kisa oli mielestäni melko tasavertainen, vaikka seassa oli myös media-assistentti, jolle kuvien muokkaus digitaalisesti on arkipäivää.”

Putaan mielestä hänen ylivoimanaan oli aiempi Gimp-ohjelman käyttö, jota kaikki ei olleet vielä päässeet käyttämään. ”Muut käyttävät kalliita, maksullisia ohjelmia. Gimp on huomattavasti parempi ohjelma, koska sen saa ilmaiseksi ja ominaisuudet ovat samat”, Pudas jatkaa.

Digikuvataidetta päivässä -sarja oli hyvä kokemus, jota Olli suosittelisi kaikille vähänkään aiheesta kiinnostuneille iästä riippumatta. Hän muistuttaa myös, että ei saa antaa jännityksen vaikuttaa liikaa: ”Henkinen valmistautuminen on ollut mielestäni tärkein, ja sitä olenkin tehnyt. Olen käynyt itseni kanssa läpi kysymyksiä, mm. miten, kuinka ja mitä tulee tehdä kilpailun koittaessa. Näistä on ollut hyötyä paljonkin.”

SAKUstars-kisat järjestettiin Oulussa 21. - 24.4.2015. Kisat on järjestetty joka vuosi, Oulun kisat olivat järjestyksessään 63.

Teksti ja kuva: Opiskelija Nina Niskanen, OSAO
Jutun pääkuva: SAKUstars 2015 Oulu

24 huhtikuuta 2015

Tunnisteet: #kulttuurikilpailut, #luovuudenjuhlaa, #sakustars,

Kommentointi