OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Opiskelijat pyörittävät kesäyrityksiä

Opiskelijat pyörittävät kesäyrityksiä

Opiskelijat pyörittävät kesäyrityksiä

Kesäyrittäjät Elina Supperi (vas.), Juho Hannila, Sonja Klaavuniemi, Jukka Hiltunen ja Annika Korhonen.

Harjoitusyritysten avulla halutaan vähentää nuorisotyöttömyyttä ja opettaa työelämätaitoja.

Kuudella OSAOn opiskelijalla on edessään erilainen kesäloma. Sen lisäksi, että he viettävät sen töiden parissa, toimivat he myös omina työnantajinaan. Kyseessä on hanke nimeltä Pipo 2 - Menolippu työelämään. Se edistää nuorten siirtymistä ammatillisesta koulutuksesta työelämään. Hanke myös pyrkii vähentämään työttömyyttä Kempeleen, Limingan, Tyrnävän, Hailuodon ja Lumijoen alueella.

– Parannamme nuorten työelämävalmiuksia ja työllistymistä muun muassa yrittäjyyskasvatuksen ja uraohjauksen avulla. Pyrimme löytämään piilotyöpaikkoja ja parantamaan yhteistyötä oppilaitoksen ja työelämän välillä, projektikoordinaattori Miia Sankilampi kertoo.

Hankkeen puitteissa opiskelijat ovat perustaneet NY-yrityksiä, jotka ovat harjoitusyrityksiä, jotka opettavat työelämätaitoja ja yrittäjämäistä asennetta.


Kahviloita ja kodinhoitoa

Sonja Klaavuniemi ja Annika Korhonen ovat perustaneet siivousyrityksen. Asiakkaita on tullut mukavasti ja yrittäjät odottavat pääsevänsä pian tositoimiin.

– Meillä on tiedossa erilainen kesä. Tästä saa varmasti paljon irti myös tulevaisuudessa, Klaavuniemi sanoo.

– Tämä on ollut hauskaa ja olemme menneet eteen päin pienillä haasteilla. Tässä on ollut paljon tekemistä, eikä mitään nimet alle ja menoksi -meininkiä, Korhonen jatkaa.

Heidän lisäkseen opiskelijat ovat perustaneet myös puutarhayrityksiä sekä kesäkahvilan, joka aloittaa Kempeleen torilla kesäkuun alussa.

– Idea tuntui hyvältä ja sellaiselta, että se saattaisi toimia. Olemme ajatelleet myös tehdä muutaman päivän varoajalla tilaustuotteita, Juho Hannila, toinen kahvilan pyörittäjistä kertoo.


Lisää harjoitusyrityksiä

Vaikka opiskelijat harjoittelevat nyt yrittäjyyttä, oppivat he samalla myös työelämävalmiuksia.

– Samalla he harjoittelevat asiakaspalvelutaitoja ja oppivat samaistumaan yrittäjän asemaan. Hanke kestää vuoden 2017 loppuun. Tässä ovat ensimmäiset yrittäjät ja toivottavasti saamme useita lisää, projektipäällikkö Antti Vainiokangas sanoo.

Lue lisää Menolippu työelämään -hankeesta »

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

5 kesäkuuta 2015

Tunnisteet: #kesätyö, #työ, #työllistyä, #yrittäjyys,

Kommentointi