OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Oppisopimuksella työelämälähtöistä osaamista

Oppisopimuksella työelämälähtöistä osaamista

Oppisopimuksella työelämälähtöistä osaamista

Oppisopimuskoulutus on mahdollista aloittaa joustavasti työnantajalle ja opiskelijalle sopivana ajankohtana. Oppisopimusaikana suurin osa aikaa opitaan työpaikalla työskennellen. Koulutukseen kuuluu tärkeänä osana tietopuolisia opintoja oppilaitoksessa ja itsenäisiä tehtäviä sekä tutkintotilaisuudet. Tämä kokonaisuus räätälöidään työnantajan ja opiskelijan lähtökohdista.

Oppisopimus edellyttää koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä ja ohjauksen järjestämistä työpaikalla. Oppisopimuksessa maksetaan opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Myös yrittäjä itse voi kouluttautua oppisopimuksella.

Osaamisen kehittämistä työpaikalla oppien
Työnantaja voi kehittää henkilöstön osaamista rekrytoimalla uuden koulutettavan työntekijän tai kehittämällä nykyisen henkilöstön osaamista. Yrittäjä- ja johtamiskoulutuksen tavoitteena on lisätä yritysten johdon ja esimiesten johtamiseen liittyviä taitoja sekä vahvistaa yrittäjäosaamista.

Oppisopimusyksikkö tukee sekä työnantajaa että opiskelijaa oppisopimusta solmittaessa ja koulutuksen aikana. Työpaikan kanssa yhteistyössä voidaan tehdä osaamis- ja työvoimatarvekartoituksia, joilla päästään alkuun.

Nuorille mahdollisuus työllistyä joustavasti
Ammatillisen tutkinnon osien suorittaminen on myös mahdollista. Silloin oppisopimus on kestoltaan 0,5 -1 vuotta. Tutkinnon osittain suorittaminen madaltaa työnantajan kynnystä työllistää alle 25 -vuotias peruskoulun käynyt nuori myös kapea-alaisiin työtehtäviin.

Työnantaja ja yrittäjä, ota yhteyttä, tulemme mielellämme keskustelemaan lisää mahdollisuuksista! Yhteystietoihin »

1 kesäkuuta 2016