OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Osaamistarvekartoitus auttaa hahmottamaan tavoitteet

Osaamistarvekartoitus auttaa hahmottamaan tavoitteet

Osaamistarvekartoitus auttaa hahmottamaan tavoitteet

OSAOn Oppisopimusyksikkö tarjoaa yrityksille osaamistarvekartoitusta. Toimintamallin tarkoituksena on palvella työnantajia osaamisen kehittämisen kysymyksissä sekä tukea kokonaisvaltaisesti osaamisen johtamista. Kartoitus on rakennettu kevyeksi, jotta kynnys osallistumiseen olisi matala.

Lassen-Metalli on oululainen vuonna 1980 perustettu metallialan yritys. Toimitusjohtaja Mervi Ylikärpän vanhemmat perustivat yrityksen perheen autotalliin. Samalla tontilla seisovat nykyiset toimitilat. Vuosien aikana yritys ja toimitila ovat kasvaneet ja laajentuneet. Myös henkilöstön osaamista on päivitetty mm. OSAOn Oppisopimusyksikön tarjoaman osaamiskartoituksen avulla.
– Haluamme olla uudistuva yritys. Nykyään joihinkin toiminnan osiin tarvitaan myös virallisia papereita, joten osa työntekijöistä on suorittanut näihin pätevyydet, tuotantopäällikkö Ilpo Ylikärppä kertoo.
– Parhaimmillaan lähes puolet työntekijöistämme ovat olleet oppisopimuskoulutuksen parissa suorittamassa jotakin, Mervi Ylikärppä jatkaa.

Vaihtelu työhön virkistää

Mervi ja Ilpo pitävät osaamistarvekartoitusta erinomaisena keinona kartoittaa oman yrityksensä tilannetta ja mahdollisuuksia. Myös yrittäjät ovat itse suorittaneet ammattitutkintoja, muun muassa Ilpo yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon sekä Mervi taloushallinnon erikoisammattitutkinnon. Opinnot motivoivat kaikkia ja tuovat vaihtelua arkeen.
– Se tuo tekemiseen virkeyttä, kun pääsee välillä kouluun. Opiskelu on myös erilaista kun sitä tekee työn ohessa. Meillä on ollut myös paljon nuoria työssäoppimisjaksoilla ja heistä useampi on jäänyt meille töihin, Ilpo kertoo.

Osaamistarvekartoituksen alussa yrittäjät kartoittivat yhdessä Oppisopimusyksikön koulutussuunnittelijan kanssa yrityksensä osaamisen nykytilaa ja kehittämistarpeita. Kaikki kartoituksessa esille tulleet osaamisen kehittämistoimenpiteet ovat sittemmin toteutuneet.
– Onhan se niin, että kun asioita kirjaa ylös, niistä tulee konkreettisempia. Kun jotakin on suunniteltu, niin se tuppaa sitten toteutumaan, Mervi hymyilee.

Räätälöitävyys ehdotonta plussaa

Osaamistarvekartoituksen myötä myös yrittäjien tieto erilaisista oppisopimuskoulutusmahdollisuuksista lisääntyi entisestään. He pitävät erityisesti siitä, että työntekijä voi kouluttautua yritykselle työtä tehden.
– Koulutukset ovat olleet joustavia työtilanteiden mukaan. Lisäksi yrityksen on ollut mahdollista vaikuttaa koulutuksen sisältöihin, jotta se palvelisi meitä parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä on erinomainen räätälöitävyys, Mervi summaa.

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

25 huhtikuuta 2017

Kommentointi